Irritationsmoment

Nya böcker och nya skor

“Jag vet att man inte ska säga så här, men du ser… trött ut”, sa min chef till mig i vårt veckomöte förra veckan, två dagar efter att jag kom hem från Nya Zealand. Hon hade verkligen rätt, jag såg mig själv på Zoom och jag såg döende ut. Jag trodde inte att jag skulle vara så jetlaggad som jag faktiskt är, men så här en vecka senare lyckas jag fortfarande inte somna förrän efter 2 på nätterna. Det är hemskt, jag som brukar sova innan klockan 22 varje kväll.

Men ja. Resan var i alla fall helt enorm. Om ni har hängt med på IG har ni fått en smak, men jag lovar att lägga upp bilder här också. Men först de två värsta sakerna som hände under resan:

1. En vattenflaska som jag hade i min ena sadelväska gick sönder och spillde vatten över alla mina ägodelar, detta hände på dag två. Allt klarade sig förutom min läsplatta. Jag blev så förtvivlad över detta. Jag hade laddat den full med böcker innan jag åkte hemifrån och hade bara hunnit läsa ut två på flygresan över, så jag fick panik över att inte ha något att läsa under resten av resan.

Jag googlade första bästa bokhandel (som låg ungefär 3 timmar bort, vi befann oss på den ganska öde västkusten) och åkte dit nästa dag för att köpa lite nödböcker, och sen beställde jag en ny Kindle som låg och väntade på mig när jag kom hem. Laddade även ner Kindle-appen på mobilen för att klara flygresan hem. Crisis averted.

2. De två sista dagarna ösregnade det, och då var vi i Christchurch för att promenera runt och utforska staden. Mina gamla sletna Converse pallade ungefär två minuter i regnet innan de var totalt genomvåta och sulorna började falla isär. När jag var tonåring i Stockholm hade jag Converse på mig året runt. Om det var blött ute fick jag ganska ofta stoppa plastpåsar i skorna så att fötterna inte skulle bli genomdränkta. Var alldeles för punk för att ha riktiga vinterskor.

Detta påmindes jag om när jag plaskade runt Christchurch i dyngsura skor. “Vad fan håller jag på med, jag är en vuxen person med jobb och knäproblem”, tänkte jag. Så den andra saken jag fick skicka efter medan jag var i Nya Zealand var ett par sprillans nya Chuck Taylors. De dök upp idag. Borde väl skaffa någon sorts fotriktiga sulor till dessa, för jag är tydligen fortfarande för punk för ordentliga skor. Chucks 4 life.

5 Comments

  • Hanna Westerlund

    Kan så relatera till paniken med trasig läsplatta. Fulladdad med böcker och trasig 🙁
    Skönt att det gick att lösa med en hederlig bokhandel iallafall 🙂 Ska bli kul att se bilder och läsa lite om resan. Nya Zeeland (och Tasmanien) är lite av ett drömresmål för mig.

  • M

    Följde din resa på instagram men ska bli roligt att läsa en sammanfattning av allt här, blir annorlunda när du haft tid att tänka på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *