Vardagsfilosoferande

Allt är dyrt

Om jag inte bestämmer mig för att blogga varje dag blir det inte gjort över huvud taget, men just den här månaden var det kanske en lite väl ambitiös idé. De närmsta veckorna verkar nämligen bli några av de mest hektiska i min karriär. Det händer otroligt mycket på jobbet just nu och jag har ryckts in i fem olika projekt. Om vi tänker oss en skala där 1 betyder “inte så viktigt” och 10 är “absolut avgörande för företagets fortsatta existens” så är alla fem av de här projekten en 11 på den skalan.

LITE STRESSIGT. Men jaja. Får i alla fall betalt och har inte tråkigt.

På tal om det, om någon undrar vad jag lägger mina pengar på just nu så har jag flera dyra projekt på gång på fritiden också. Topp tre saker som kostar pengar just nu:

1. Ögon: För drygt sju år sen laseropererade jag båda ögonen och fick perfekt syn. Nu har synen dock börjat bli kass igen. En kombination av ålder och att stirra på en skärm hela dagarna, antar jag. Så jag har bokat en konsultation hos samma läkare igen om några veckor för en så kallad Lasik-“enhancement”. Att göra Lasik var något av det bästa jag har gjort, och jag kommer fortsätta göra det så många gånger det går/behövs.

2. Motorcyklar: Jag är otroligt sugen på att köpa en ny motorcykel. Det är inte riktigt ekonomiskt försvarbart just nu, men kanske om några månader. Under tiden lägger jag alla mina pengar på att försöka få min gamla chopper i körbart skick. Köpte ett nytt fancy kopplingssystem häromdagen som förhoppningsvis löser alla mina problem.

3. Sverige: Sist men absolut inte minst pungade jag häromdagen ut för en flygbiljett till Sverige. Kommer inte förrän i juli, men stannar i en månad och ser fram emot detta så himla himla mycket. Saknar min familj något oerhört.

Okej, det var det. Nu får det vara färdigspenderat för ett tag här, annars har jag inte råd att köpa kattmat.

2 Comments

  • Ulf

    Vi längtar efter dig, här hemma i Sverige.
    Hoppas du orkar med dina jobbprojekt – låter övermäktigt med 5 stycken 11:or

  • Gunnie

    Ja, vad vi är glada över att du kommer till Sverige i sommar!
    Till dess, hoppas att du ändå kan få en någorlunda balans på jobbet, trots den orimliga arbetsbördan❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *