Sverige

Den senaste Sverigeresan

På tal om Sverige var jag där i nästan en månad mellan maj och juni förra året men tror inte att jag lyckades blogga om det över huvud taget?

Bättre sent än aldrig kommer här därför en liten snabbsammanfattning av min senaste Sverigeresa. Om inte annat kanske det kan ge hopp om att det snart är vår igen, för den som inte är lagd åt att uppskatta evig vinter.

Anledningen till att jag var hemma så tidigt på året (och inte i juli/augusti som ju objektivt är de bästa månaderna) var att min lillebror gifte sig i slutet av maj, på Häringe Slott strax utanför Stockholm. Åh, det var så fint. Var uppe och dansade i klackar halva natten. Och sen fick jag dela rum på slottet med min syster.

Jag hade inte träffat min familj på två och ett halvt år vid det här laget pga pandemin, så att få ha en stor del av släkten samlad på ett och samma ställe så fort jag kom hem var perfekt.

Jag flyttade runt en del men fick i alla fall låna min kompis Robbans lägenhet på söder i ett par veckor vilket var guld. Jobbade från köksbordet på dagarna och gick ut och träffade vänner på kvällarna. Hann dricka öl och gå på spelning på Gröna Lund (Social Distortion, som jag genast insåg att jag inte gillar längre) och lyckades till och med få till en långpromenad med bad på Djurgården.

Tillbringade även flera dagar på Gotland. Måste alltid åka en sväng till Visby när jag är i Sverige för att hälsa på min bästis Ida. Vi träffades på Skunk i början av 2000-talet, startade vårt första band tillsammans som 14/15-åringar och har tre kompistatueringar. Bara en sån sak.

Klämde även in så mycket familjehäng jag bara kunde. Åkte runt till lägenheter och hus och landställen och träffade föräldrar och kusiner och mostrar och fastrar och grillade hos ena brorsan och drack vin med syrran i stan och klappade hundar. Hann till och med träffa min styvsyster som bor utanför London och som också var i Sverige för bröllopet.

Jag släpade med mig hjälm och motorcykelkläder så att jag kunde göra detta roliga: Låna min brorsas V-Strom och åka på en liten motorcykelroadtrip! Eller ett par stycken, snarare. Först körde jag från Stockholm till min familjs hus nära Ödeshög vid Vättern, längs de minsta och finaste vägarna jag kunde hitta. Några dagar senare tog jag med mig hojen på Gotlandsfärjan och körde ner till Hoburg på öns södra spets. Jag har velat köra Gotland runt på hoj i hur många år som helst så det var fint. Kallt. Men fint.

Och så det kanske viktigaste av allt: Jag åt minst en kanelbulle eller kardemummabulle om dagen.

Ser fram emot att göra om nästan exakt detta (minus bröllop) när jag kommer hem i juli, fast förhoppningsvis med något varmare väder.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *