Motorcyklar

Drömhojen är här!

Jag sa ju att jag gjorde något spännande i söndags, och om du följer mig på Instagram vet du kanske redan vad det är. Jag köpte en ny motorcykel!!! En sprillans Harley-Davidson Pan America Special 1250. Min drömhoj. 

Det här är fortfarande en ganska ovanlig motorcykel, den lanserades 2021 som en helt ny produkt för H-D. Jag var med på presslanseringen i april det året och var en av de första personerna utanför H-Ds egna team som fick köra den. Några månader senare fick jag låna en Pan America av Harley i några veckor och körde den från Wisconsin till Kalifornien via Route 66

Har velat ha en egen sen dess, men två saker har talat emot detta: 1. De här hojarna hade ganska många problem det första året, både mekaniska och elektroniska. 2. De är svindyra. 

Men nu när vi är inne på tredje produktionsåret verkar de flesta problemen ha blivit fixade. Priset går det inte att göra så mycket åt, men jag bytte i alla fall in en av mina andra hojar (det blev min Himalayan, om det var någon som undrade). Och jag kan ärligt talat inte tänka mig något jag hellre skulle spendera mina surt förvärvade slantar på än just den här hojen.

Det enda trista var att jag köpte hojen i söndags kväll, körde hem och parkerade den i garaget – och några timmar senare var jag tvungen att åka till Ohio i fem dagar. Men nu har jag i alla fall något att se fram emot när jag kommer hem.

Funderar på att döpa henne till Ingeborg, efter min gammelfarmor som bodde i USA och körde hoj på 1910-talet.  

Vad tycker ni?

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *