Äventyr,  Resor

Några roadtrips jag vill göra i år

Så här års, när det börjar bli vår och varmare nästan överallt, börjar det alltid klia i min roadtrip-nerv. En bieffekt av mitt jobb är att jag pratar om och tänker på roadtrips hela dagarna, och jag vaknar ibland mitt i natten med någon idé som jag genast måste planera ut.

Som ni vet har jag dessutom som mål att besöka alla nationalparker i USA, så mina planer handlar ofta om att pricka in parker jag inte har varit i ännu.

Här är fyra USA-roadtrips som jag redan har planerat en lös rutt för, och som jag hoppas på att kunna göra i år. Obs att jag inte tror att jag hinner med alla fyra, men kanske i alla fall två? Tre? Vi får se.

1. Colorado

Mitt nyårslöfte för i år är att besöka Colorado, en delstat som jag på något vänster aldrig har varit i. Av de 7 delstater som omger och delar gräns med Colorado (Utah, Wyoming, Nebraska, Kansas, Oklahoma, New Mexico och Arizona) har jag varit i alla utom Nebraska, så det är faktiskt väldigt konstigt att jag inte har lyckats ta mig till Colorado ännu. Har försökt flera gånger, men det är alltid något som ställer till det.

Men ja, med det sagt så SKA jag ta mig dit i år. Har lösa planer på att hyra en motorcykel i Denver och sen köra den här loopen, som går via hela fyra nationalparker. Skulle även kunna tänka mig att köra min egen hoj ända från Kalifornien, men det skulle ta betydligt längre tid.

Nu ska jag bara hitta en bra tid på året. Väldigt knepigt väder i den här delstaten.

2. Southwest

Den här rutten har jag haft planerad i flera år men aldrig gjort i just den här ordningen. Har kört delar av den tidigare, men själva syftet med den här roadtrippen är att ta mig till två nationalparker jag inte har varit i tidigare: Big Bend och Guadalupe Mountains, båda i västra Texas.

Det här är egentligen en ganska lågprioriterad rutt jämfört med de andra på den här listan eftersom jag redan har varit på många av de här ställena, men OM jag köper en ny hoj i år skulle det vara ett perfekt sätt att köra in den. Om jag inte köper en ny hoj sparar jag nog denna till ett annat år.

3. Blue Ridge Parkway

Blue Ridge Parkway går genom Virginia och North Carolina och binder samman Shenandoah National Park med Great Smoky Mountains National Park. Det här är en sån där riktig amerikansk bucket list-roadtrip (på samma nivå som Pacific Coast Highway och Route 66) och jag har tänkt göra den länge. Den avslutas dessutom precis i närheten av Tail of the Dragon, en väldigt kringelikrokig väg som är känd som en av de bästa motorcykelvägarna i USA.

Min internetkompis som var här och hälsade på förra helgen bor i D.C., som ligger precis norr om starten på Blue Ridge Parkway. Hon har dessutom en extra hoj som hon gärna lånar ut till mig, så vi pratar om att köra den här roadtrippen någon gång i höst. Den här vägen är känd som en höstdestination eftersom Blue Ridge-bergen är fulla av skog som ändrar färg då. Jag fyller år i oktober, så det blir kanske en liten födelsedagsresa?

4. New England

Sist men inte minst har jag inte varit i någon av delstaterna som utgör New England, och så kan vi ju inte ha det. Tyvärr ligger det bara en ynka nationalpark här (Acadia i Maine) men det finns såklart annat fint att se också. Det här är en sån där rutt som jag planerade på mobilen i sängen när jag inte kunde sova en natt. Eftersom detta är USA:s nordöstra hörn och jag bor i det sydvästra så är detta även bokstavligen på andra sidan landet för mig. Om jag inte hinner dit i år, vilket känns osäkert, blir det kanske av nästa år.

+++

Ni då, har ni några dröm-roadtrips? Eller kanske rentav något redan planerat?

8 Comments

 • Caroline

  Hej! Tack för bra inspiration!

  Jag och min man älskar verkligen också roadtrips. Vår plan är att besöka alla stater (34 klara) och vi gör det med hyrbil och roadtrippers hemsida. Har följt dig ett tag, och använt roadtrippers väldigt mycket, så det var så fett, men också så självklart, när du började jobba där 😀

  Planen för nästa resa var New England, ungefär som din, i slutet av augusti, men vi upplevde när vi kollade hotell att där verkar extra dyrt! Kanske är det bara så, och att vi var bortskämda med billiga midwest förra året, eller så är det omvärldsläget just nu som är ännu värre.

  Har du några tips? Vi ska kolla runt lite till på platser och datum, men i värsta fall får vi satsa på en annan rutt och skjuta på New England…

  Hoppas du kommer iväg på flera av dessa! Två favoriter är såklart Denver och Phoenix 😉

  • Sanna

   Åh vad roligt!! Bor ni i USA eller kommer ni hit på semester? 34 delstater är ju väldigt bra jobbat!

   Jag har också märkt att hotell i allmänhet är mycket dyrare nuförtiden än bara för några år sen, så det kan absolut vara omvärldsläget/inflationen. Men sen tänker jag också att New England är lite FINT (snobbigt?) av sig och att det kanske alltid är lite dyrare där. Har egentligen inga bra tips mer än att det ofta är billigare mitt i veckan och under lågsäsong (alltså inte leaf peeping i New England).

   • Caroline

    Ja, det är kul att ha ett mål 🙂 Stressar inte heller, vissa ställen har vi tex åkt tillbaka till istället. Vi bor i Sverige, men målet är att någon gång längre fram ha en lägenhet i usa att kunna åka till. Det är tur vi har gott om tid att bråka om var (Jag: Oregon, Han: Colorado.)

    Ja men håller med, vår syn är också att new england är lite _tjusigt_ och att det är därför helt enkelt, så vi får nog bita i det sura äpplet. Samma med löven, man vill se det men ändå inte haha
    Vi vill också se baseball på fenway park (menar, dropkicks hemarena typ) och samma sak där, kanske höjer priserna men det är vad det är.

    Tack så mycket, fortsätt inspirera!

 • Ulf

  Låter ju fantastiskt, alla fyra.
  Även New England bör ju göras på hösten, med alla färger på träden Det är ju bland annat det de är berömda för.
  Om du åker till Connecticut kan du besöka Old Greenwich (och för all del även Greenwich), där Lotta bodde på 80-talet. Sydvästra hörnet av Connecticut, vid Long island Sound

  • Sanna

   Men vänta, hälsade vi på hos Lotta i Connecticut? För i så fall har jag ju faktiskt varit där, även om jag inte minns det.

 • Ida Sandberg

  Jag vill så gärna besöka Salem i Massachusetts under halloween något år. Jag tycker om Halloween och allt omkring det så tänker att Salem är det perfekta stället för det.
  Samt Honolulu är ett drömresemål och få se Pearl Harbor efter att ha sett filmen på tok för många gånger. (En av min favoritfilmer om 2a världskriget.)

  • Sanna

   Salem är absolut det perfekta stället för de som gillar Halloween! Året runt faktiskt, från vad jag har hört. Och Honolulu är fint, men resten av Oahu är ännu finare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *