Äventyr,  Helgen som gick

Vad jag gjorde och åt i helgen

Jag var som sagt och campade i öknen i helgen. Jag hade egentligen tänkt köra ut lördag morgon, men efter att alla mina kompisar meddelade att de tänkte åka dit fredag eftermiddag istället fick jag FOMO och bestämde mig för att göra detsamma. Sprang till mataffären bredvid mitt hus och köpte saker att äta och packade ihop mina campinggrejer och min hoj och körde österut.

Platsen vi brukar åka till ligger runt 17 mil rakt öster om San Diego och det tog en stund att ta sig ut ur stan pga fredagsrusning, men jag hann i alla fall fram precis i tid till solnedgången.

Så fort solen gick upp nästa morgon blev det oerhört varmt. Vi drog på oss enduroutrustning och satte oss i skuggan för att vänta på resten av gänget.

Efter några timmars körande tog vi oss tillbaka till vårt basecamp för att äta lunch. Jag åt en macka och en kaka. Stackars Matilda fattade inte att det var vegetariskt kött på mackan och tiggde helt i onödan.

Så här såg vår campingplats ut. Det här är ett så kallat OHV-område, där man får köra offroad och campa var som helst. (OHV står för off highway vehicle.) Det finns inga bekvämligheter, inklusive toaletter, så man får ha med sig allt man behöver. Och sen ta med sig allting därifrån igen.

Till middag åt jag en klassisk campingmåltid: vegokorv med bröd. Det var fortfarande otroligt varmt ute.

Ja och sen blev det mörkt, det kom en glassbil, vi sjöng Happy Birthday för alla födelsedagsbarnen, det sköts fyrverkerier, och jag traskade ut i mörkret för att titta på den helt stjärnklara himlen.

Det här var antagligen vår sista ökenhelg för säsongen eftersom det så här års börjar bli alldeles för varmt där. Enduro är en vinterhobby i södra Kalifornien. Lite sorgligt att säsongen är mer eller mindre över, men det betyder även att den bästa tiden på året börjar: motorcykelroadtrip-säsongen!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *