Amerika

Vilka delstater har jag varit i?

På tal om roadtrips och att checka av alla nationalparker så jobbar jag också på att besöka alla delstater.

Om några månader har jag bott i USA i 15 år (!!!). De första 10 åren eller så jag bodde här reste jag knappt till några andra delstater utan höll mig mest i södra Kalifornien. Någon sväng till Las Vegas om året, ett besök hos en kompis som bodde på Hawaii, träffade mina föräldrar i New York eller New Orleans ett par gånger. Annars var jag hemma i San Diego, eller möjligen i LA.

Det här var inte för att jag inte VILLE se resten av landet, utan för att 1) jag var ung och pank, och 2) när jag väl fick ett jobb som betalade lite bättre hade jag knappt någon semester. Tio dagar om året. Skulle jag dessutom hinna hem till Sverige och hälsa på blev det väldigt lite över.

Det var egentligen inte förrän 2018 jag började kunna åka på längre roadtrips än bara några dagar i taget. Då körde tre kompisar och jag våra hojar till Kanada och tillbaka till San Diego igen. Två veckor tog det och det är fortfarande något av det bästa jag har gjort.

När jag började på mitt nuvarande jobb blev allt dessutom en miljon gånger bättre. Numera har jag “obegränsat” med semester och flexibla arbetstider, jag kan ta med min laptop och jobba varifrån som helst i världen, jag reser mycket i jobbet, och jag har en mer stabil ekonomi än tidigare. Alltså har jag de senaste fem åren gått från att ha varit i väldigt få delstater till att ha sett betydligt fler, de allra flesta via motorcykel.

Som ni ser på kartan ovan saknar jag fortfarande större delen av Södern och Northeast, samt några delstater i Mellanvästern. Grejen med USA är bara att det är så sjukt stort. Om jag skulle köra från San Diego i landets sydvästra hörn till Caribou, Maine, i det nordvästra hörnet skulle det enligt Google ta 50 timmar. Det är över 5 400 kilometer (som en jämförelse är det 4 800 kilometer mellan Kiruna och Lissabon).

Men det är väl egentligen ingen större brådska att checka av alla 50, plus D.C. Jag lär bo kvar här ett tag till, och nåt ska man ju ha kvar att se fram emot också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *