Vardagsfilosoferande

Är jag amerikan på riktigt nu?

Om ett par månader har jag bott i USA i 15 år. Jag är amerikansk medborgare och folk vet inte att jag inte är uppväxt här om jag inte berättar det för dem, de flesta blir förvånade när jag säger att jag är från Sverige. Men jag känner mig ändå mer svensk än amerikansk och tar varje tillfälle i akt att skryta om hur mycket bättre Sverige är än USA (väldigt osympatisk egenskap, jag vet).

Men igår gjorde jag något som eventuellt fick mig att ta steget till fullskalig amerikan.

Som ni vet var jag i Mexiko i helgen. Hade det väldigt trevligt, men sen jag kom hem har jag åkt på en ganska redig förkylning. Så igår gick jag till Target för att köpa Zicam, ett sorts zinktillskott som gör förkylningssymptomen mildare och sjukdomstiden kortare. En sak jag har skrattat åt i alla år är att i USA finns många mediciner både som vanliga tabletter och i godisform. Det är något av det mest amerikanska jag vet, att göra godis av medicin.

Men igår hände det alltså. Jag KÖPTE godisversionen av medicinen.

De vanliga Zicam-tabletterna är helt vidriga men de funkar verkligen, och eftersom jag är vuxen brukar jag tänka att jag helt enkelt får bita ihop och ta dem. Men inte nu längre. Nu är det godis som gäller för hela slanten.

Vad händer härnäst? Kommer jag köpa ett automatvapen? Bli kristen? Börja köra en monstertruck? Det är ingen som vet.

5 Comments

 • Gunnie

  Jo, det finns en som vet att du inte kommer att köpa ett automatvapen eller bli religiös. Din mamma vet det! Det som ligger närmast till hands för ditt ”amerikaniserande” skulle väl i så fall vara det där med monstertruck.

 • Linda

  Jag äter kosttillskott (som heter “Immunoboost”) med selen, zink och vitamin C och D sedan ett år tillbaka, och har gått från att alltid få alla förkylningar och influensor som går runt, med feber i veckor och hosta i månader, till att aldrig vara sjuk. Helt fantastiskt. Trodde aldrig att det skulle funka så bra. Jag hade t.o.m. kliniskt diagnosticerad brist på de antikroppar som skyddar mot just luftvägsinfektioner innan och efter att ha tagit detta tillskott i 6 månader var värdena perfekta.

 • Helen

  haha, vilken grej. Medicin som godis 🙂
  Men håller med Gunnie – måste du bli ytterligare amerikaniserad så får det bli via en monstertruck. Det enda rätta!

 • Anna i Portugal

  Det är kul när en märker att en anpassar sig till sitt nya land. Vi har börjat klä på oss mer kläder när det är under 25 grader, för då fryser vi 🙂 En Monstertruck låter som en kul grej, men automatvapen utgår jag från att du aldrig köper ett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *