Vardagsanekdoter

Funemployed

Blev tillsagd av flera personer som följer mig på Instagram att uppdatera bloggen, så här kommer en uppdatering.

Två saker som har hänt de senaste dagarna:

1. Jag blev uppsagt från mitt jobb i fredags. Ni vet ju att det har varit en smula kaotiskt där i princip hela året, och det här var tredje rundan med uppsägningar. Jag hade på känn att det var på gång och känner mig egentligen mest lättad. Det ska bli skönt att slippa kaoset.

2. Igår testade jag positivt för covid. Jag har lyckats klara mig undan covid i tre år, men den här nya sorten verkar extremt smittsam. Känner så himla många som är sjuka just nu. Jag hade feber i ungefär ett dygn, men nu känns det mest som en ganska rejäl förkylning.

För att svara på några frågor jag har fått hittills: Jag klarar mig ekonomiskt i några månader till, så jag känner mig inte superstressad över att hitta något nytt. Däremot är jag stressad över att vara sjuk. Jag har så mycket jag vill göra med den här ofrivilliga ledigheten (som jag numera hänvisar till som min funemployment), men istället ligger jag på soffan och hostar och läser deckare.

Dels är det Babes Ride Out nu i helgen, ett motocykel-camping-event för kvinnor som jag älskar och har sett fram emot länge. Och dels hade jag tänkt ta en lång omväg hem från eventet (tänk typ 400 mil) på hojen. Nu lutar det åt att det inte blir något Babes för mig, men jag tänker ändå åka på en lång roadtrip så fort jag känner mig frisk och testar negativt.

Det är så himla sällan man i vuxen ålder i det här landet har flera veckors ledighet på raken. Jag vill utnyttja detta till fullo, utan att för den sakens skull spendera en massa pengar som jag kanske egentligen borde spara.

Ja, ja. Det blir säkert bra det här.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *