Listor

2023 i backspegeln

Hej bloggen! Jag är precis hemkommen från två veckor i Sverige, där flera personer sa åt mig att börja blogga igen. Alltså, jag har inte slutat. Behöver bara en liten paus. Men eftersom bloggen är något av ett arkiv över mitt liv tänkte jag i alla fall få in den obligatoriska årslistan. Sen får vi se.

Hoppas ni har ett fint nyår i vilket fall som helst!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja, mycket. Reste till nya platser, blev arbetslös, startade en podcast (första avsnittet kommer om någon vecka!). Slutade dricka alkohol.

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Mitt nyårslöfte för 2023 var att besöka Colorado. Och det gjorde jag! Två gånger! Det var fantastiskt.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, flera. Båda mina bröder fick varsin dotter, en i januari och den andra i december. Två nära kompisar här fick också sitt första barn.

4. Dog någon som stod dig nära?

Ja, tyvärr. Min bästa kompis man dog av en hjärntumör i juli. Det har varit ett jävla skitår på så många sätt.

5. Vilka länder besökte du?

USA, Sverige, Mexiko och Nya Zealand. Besökte även följande delstater: Kalifornien, Arizona, New Mexico, Texas, Colorado, Utah, Ohio, Tennessee, Kentucky, North Carolina, Wyoming, Nebraska, South Dakota, North Dakota, Wyoming, Montana, Idaho och Washington. Fyra av dem hade jag aldrig varit i tidigare!

6. Är det något du saknar år 2023 som du vill ha år 2024?

Fred på jorden. Möjligen även ett jobb.

7. Vilket datum från år 2023 kommer du alltid att minnas?

Fjärde juli, då J gick bort.

8. Vad var din största framgång 2023?

Äsch, jag vet inte. Jobbmässigt var det ju allt annat än framgångar det här året eftersom jag fortfarande är arbetslös. Men jag känner ändå att det har varit en personlig framgång att kunna landa i att vara ledig ett tag utan att känna mig stressad. Det är så skönt. Jag behövde verkligen detta.

9. Största misstaget?

Nej, jag kommer som vanligt inte på något att svara på den här frågan. Kanske att jag blev jätteförkyld medan min pappa var här och hälsade på och fick ställa in flera av våra planerade äventyr, men det var liksom inte så mycket att göra åt.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jag fick covid för första gången det här året. Två dagar efter att jag blev av med jobbet. Såklart.

11. Bästa köpet?

Min nya hoj, alla kategorier.

12. Vad spenderade du mest pengar på?

See ovan. Det var en väldigt dyr hoj.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att köra motorcykel till några av världens vackraste platser, inklusive 19 amerikanska nationalparker och ett gäng nyzeeländska, det är svårslaget. Även: att få träffa min familj.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2023?

Run Wild” med The Deslondes och Twain har varit min musikaliska ledstjärna det här året.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Verkligen både och. Det var varit ett så jäkla sorgligt och hemskt år, men jag har också upplevt otroligt många fantastiska grejer.

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Jobbat? Nä, skoja. Det har varit så himla skönt att inte jobba. Vi säger blogga då.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Haft ångest över saker jag inte kan kontrollera.

18. Hur tillbringade du julen 2023?

Med familjen i Stockholm ❤️

19. Blev du kär i år?

Nej, inte i år heller. Jag försökte faktiskt, men jag vet inte. Har haft så många konversationer med (tjej)kompisar om detta. Jag tror att det har skett något av ett skift i samhället där kvinnor börjar inse att man inte behöver nån jäkla medioker snubbe för att känna sig hel. Så har jag i och för sig känt i många år, men blir inte männen bara mer och mer mediokra? Är i alla fall lyckligt singel, och fortsätter helst med det.

20. Favoritprogram på TV?

Har inte kollat på tv i år heller. Såg dock en film! Barbie-filmen, på bio. Gillade.

21. Bästa boken du läst i år?

Jag har haft ett otroligt läsår. Har läst 116 böcker (hittills, året är inte slut än på några timmar!) och hela ÅTTA av dem fick en femma i betyg. Det kanske inte låter som så mycket, men för mig är det det. Bäst? Det är nog ganska jämnt mellan dessa fem:

 • Demon Copperhead av Barbara Kingsolver
 • Writers & Lovers av Lily King
 • Birnam Wood av Eleanor Catton
 • Systrarna av Jonas Hassen Khemiri
 • Stacken av Annika Norlin

22. Största musikaliska upptäckten?

Lyssnar nog på samma gamla grejer som vanligt. Men Chuck Ragans nya låt, “Echo the Halls“, är möjligen den bästa låten jag någonsin har hört? Jag vet, sjuk grej att säga.

23. Något du önskade dig och fick?

En Pan America. Eller fick och fick, den nya hojen är det dyraste jag någonsin köpt.

24. Något du önskade dig men inte fick?

Ja, var ska man börja. Att J skulle bli frisk, fred i Ukraina och Palestina, en lottovinst.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2023?

Jag firade en vecka tidigt genom att åka på en liten solo-roadtrip till Grand Canyon. På själva födelsedagen gick jag ut och åt middag med min kompis Sarah och sen gick vi på KLUBB. Så konstigt. Vet inte hur det hände.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Nu upprepar jag mig bara. Se svar på fråga 24.

27. Vad fick dig att må bra?

Att köra motorcykel på vackra platser, att träffa familjen och vänner, solsken, god mat, att vara ledig.

28. Hur skulle du beskriva din stil 2023?

Ehh jag vet inte riktigt, stilen är väl som den brukar vara, men kan i alla fall säga att jag är oerhört glad över att det finns så många snygga och sköna byxor numera som inte är tighta stretchjeans. Är så trött på tighta jeans.

29. De bästa nya människorna du träffade?

Min sprillans nya brorsdotter Fenja (som heter Sanna i mellannamn! det är kanske det finaste som hänt mig) som föddes för två veckor sen, dagen innan jag åkte till Stockholm.

30. Vad har du för nyårslöften inför 2024?

Det här är lite svårt eftersom jag inte har någon aning om hur nästa år kommer att se ut, speciellt jobbmässigt. Men jag gillade förra årets format där jag valde en delstat jag aldrig har varit i tidigare och såg till att ta mig dit, så vi kan väl försöka det igen. År 2024 skulle jag vilja besöka… Maine? Ja, vi säger Maine.

5 Comments

 • Ida

  Vad roligt att läsa 🙂 har längtat efter ett nytt inlägg och förstår att du inte har lust eller känner för att uppdatera så ofta men det är kul när det väl händer.
  Jag längtar tillbaka till USA varje gång jag ser att du varit på en resa och blir inspirerad.

 • Ulf

  Heja Sanna och bloggen!
  Maine blir nog utmärkt.
  Ett annat nyårslöfte som jag (och troligen flera med mig) skulle önska är mer bloggande. Men jag vet ju situationen, så ta det inte för allvarligt

  Det var i alla fall supermysigt att ha dig här!
  God fortsättning på 2024!

 • Gunnie

  Jag blev nästan orimligt glad när jag, lite slentrianmässigt, gick in på din blogg och upptäckte att du UPPDATERAT den! Nu ser jag fram emot podcasten! Och att du förhoppningsvis kommer på besök igen i sommar! Till sist den gamla vanliga mammafrasen: Var rädd om dig och kör försiktigt❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *