Vardagsfilosoferande

Fullspäckat schema och rastlöshet

Nu kanske det är någon som undrar varför jag inte bloggar mer nu när jag är arbetslös och borde ha en massa tid över. Men något jag har lärt mig den senaste månaden är detta: att vara arbetslös är i princip ett heltidsjobb.

Jag har så mycket grejer på gång just nu? Har knappt en stund över. Vet inte hur det gick till. Jag söker jobb och intervjuar för olika positioner, jag sysslar med side hustles och frilansuppdrag, jag läser kontrakt och pratar med folk om olika jobbmöjligheter, jag bygger hemsidor för att kunna dra igång en konsultverksamhet om det skulle kännas lockande, och häromdagen hade jag ett möte med en litterär agent om en bokidé jag har funderat på ett tag.

Jag har också skaffat gymkort och en personlig tränare. Har haft så ont i knät så länge att jag tänkte att det här var en bra tidpunkt att göra något åt det. Den här veckan har jag varit på gymmet fem dagar i rad (who is she?).

Och så har jag fyra hojar som behöver saker. Just nu sitter jag till exempel med min laptop på en motorcykelverkstad för att få ett nytt däck och bakljus installerat, så jag kan åka på en liten roadtrip igen. Det är verkligen skönt att inte jobba men jag känner mig också stressad. Dels är det stressen över att inte veta när jag kommer ha en inkomst igen, och dels är jag stressad för att jag verkligen vill ta till vara på den här ledigheten. INTE bara sitta hemma framför datorn.

Så imorgon tänkte jag börja köra mot Grand Canyon i Arizona. Har inte varit där sen 2017 så det är väl dags igen. Det blir en snabb tur, bara några dagar. Men förhoppningsvis stillar det i alla fall rastlösheten en stund till.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *