Uncategorized

TISDAG 2

Inte för att med avsikt kasta en skugga över det historiska i kvällens händelser, men i princip alla jag har pratat med angående valet – oavsett om de är demokrater eller republikaner – verkar vara överens om att Obama kommer att bli skjuten. Eller “assassinated”, som folk uttrycker det. Hur Joe Biden skulle vara som ersättare törs jag inte spekulera i. Allt jag vet om amerikansk politik har jag lärt mig av SNL och Jon Stewart, det erkänner jag villigt. Jag behöver i regel få mina världsnyheter lagom humorfiltrerade för att kunna acceptera dem som sanningar och inte abnorma påhitt av onda, onda hjärnor. Men nog om detta. I övrigt är Obamas seger förmodligen det bästa som har hänt USA – och därmed världen – på mycket länge. Vi var beredda på en valrysare men hann knappt öppna första valvakeölen innan det hela var avgjort. Kalifornienröstningen hade inte ens stängt ännu. Så var det med det. Hopp om mänskligheten infinner sig ofrånkomligen.

0 Comments

 • Anna Nio

  Det är precis så jag känner, att han löper stor risk att bli mördad. 🙁 John F Kennedy, Bobby Kennedy, Martin Luther King, Malcolm X – alla män som ville förändra politiken och landet på något sätt, två av dem svarta. Det hände dem, varför skulle Obamas motståndare (både rent politiska och de som baserar sin åsikt på hudfärg) inte resonera likadant som dessa herrars antagonister?

  Men jag HOPPAS verkligen att han INTE blir skjuten, för som du säger är han nog det bästa som hänt världen på länge.

 • myasis

  fan du MÅÅÅSTEEE se family guys “road to germany” avsnitt 3, säsong 7. höll på och dö av skratt. klockrena kommentarer till den amerikanska politiken! ladda hem!

 • Aeronavigatrix

  Det FÅR verkligen inte hända… (inte för att Biden är någon sorts Palin-knäppgök) men ändå, han har liksom inte DET på samma sätt som Obama. Med tanke på alla gun-toting lunatics i det där landet så hade det ju inte varit helt förvånande ifall det gjordes några försök iallafall. 🙁

 • CINDERALLEY

  Anna och Aurora: Men som någon, faktiskt, påpekade är USA ett annat land idag än det var när JFK & co mördades. Jag är inte övertygad. Men vi får väl se. Obama är jävligt modig i alla fall.

  Sakke: Har sett redan! *Hänger med*

 • Mami

  Jag kan inte fatta varför man överhuvudtaget vill utsätta sig själv och sin familj för ett liv som USA:s president – skottsäkra västar, biffiga livvakter överallt, aldrig kunna gå på stan eller shoppa i vanliga affärer, ständig påpassning av journalister över hela världen, värdering av varje ord man säger eller allt man gör osv. Är MAKT värd allt detta??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *