Uncategorized

MÅNDAG

En av kurserna jag läser nu heter “Advanced Screen Writing”. Det är tänkt att vi på 10 veckor ska skriva manus till en Hollywoodfilm, och det är fan svårare än det låter. Inte bara för att 90 sidor tar sin lilla tid att få ihop, utan för att det i Hollywoods blockbuster-industri knappt finns utrymme för experimentanda. Mitt manus har ambitionen att bli en Tarantinoinspirerad neo-noirrulle med en hämnddriven kvinnlig protagonist, snygga bilar, coola brudar och droger och vapen i överflöd. Vi får väl se hur det går med det. Första akten ska vara klar imorgon, så det är hög tid att sätta igång med skrivandet. Tur att sista minuten är min favoritminut.

0 Comments

  • Anna Nio

    Fy satan vilken kul uppgift! Tänk på att rent stilistiskt så går ju en hel del utrymme på de där 90 sidorna åt till att skriva repliker korrekt (med blankrader ovan och under, och centrerade), samt även scenanvisningar. Det gäller att vara smart! 😀

  • Anna Nio

    Jo, det förstås, det är därför man måste maska lite med sidmarginaler och blankrader för att få ned det en del. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *