Uncategorized

Om oväder och vardagsliv

Det är oväder i södra Kalifornien. Jag vaknade i morse av ett stilla regnsmatter mot fönsterrutan. Det stilla smattret ökade gradvis till en illavarslande regnstorm som fortfarande pågår. Det är intressant hur dåligt förberedd den här delen av världen är på dåligt väder. Att ge sig ut på motorvägen när det regnar i Kalifornien tycks vara ett självmordsuppdrag; ingen fattar hur man kör i blött väglag och det ligger upp- och nedvända bilar längs väggrenen var och varannan kilometer.

Min chef bor i Barstow, ungefär två timmar nordöst om San Diego, i inlandsöknen, och det är tveksamt om hon kan ta sig till jobbet imorgon. Det är nämligen snövarning i Barstow, vilket innebär att delar av motorvägen måste stängas av på grund av olycksrisken. Ja, man kan kanske ha lite förståelse för allmänpaniken som uppstår vid stormar som denna. Det är trots allt max fjärde gången i år det regnar i San Diego.

Oväder till trots har jag ändå haft en bra dag. Min första egendesignade webbsida för kunds räkning publicerades idag och jag har haft galet mycket att göra. Dagen gick så snabbt att jag jobbade över en timme utan att märka det. Kom hem och lagade middag (svamp- och spenatrisotto med vitt vin och parmesanost, jag försöker att äta inte-pasta åtminstone en dag i veckan) samt kollade på Zach and Miri make a porno, som var helt okej trots att jag har ganska svårt för Seth Rogen.

Jag har under de senaste veckorna lagt mig till med vanan att gå och träna i en timme varje dag efter jobbet – det hela underlättas av att fri tillgång till ett gym som ligger fem minuter bort ingår i min hyra. Idag hade jag egentligen inte tänkt gå och träna, mest för att jag inte ville promenera till gymmet i ovädret, och för att jag av principskäl vägrar ta bilen 300 meter. Sen ändrade jag mina principer och körde 300 meter i alla fall. För att väga upp tog jag en kort promenad med min roomies hund när jag kom tillbaka, han såg så himla kissnödig ut, och nu ligger jag i sängen och ska strax släcka lampan. Så, där har ni min dag. Vad har ni gjort?

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *