Uncategorized

Pseudoventilering

Jag ska erkänna något. Trots att jag i mer än halva mitt liv har närt en vilja att jobba som journalist, och periodvis även gjort slag i detta, så undviker jag i mesta möjliga mån nyheter. Jag läser inte tidningen, jag har ingen tv, jag umgås generellt sett inte med personer nämvärt intresserade av det dagspolitiska läget. Mitt passiva nyhetsintag kommer framför allt från två källor: streamade avsnitt av The Daily Show with Jon Stewart samt Facebook.

Den förra tar endast upp nyheter som går att köra genom humorkvarnen först – det är med andra ord mycket politiker som gjort bort sig. Den senare, ja, ni vet väl hur det går till på Facebook; 10 of your friends have joined the group ‘1kr per medlem till jordbävningsoffren i Haiti’.

Rent generellt undviker jag alltså saker som gör mig upprörd. Sen såg jag det här – Uppdrag Gransknings “Den andra våldtäkten”. Och alltså, vad i helvete. Eftersom jag inte har några svenskar att prata av mig med så känner jag ett visst behov av att ventilera i bloggen. Men samtidigt vill jag inte fläcka ned bloggen med våldtäkter och mobmentalitet och människors grava oförmåga att använda det sunda förnuftet.

Ack, den inre konflikten.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *