Uncategorized

Är det såhär det är att vara mamma?

Att ha en 5 månaders kattunge är väldigt givande på många sätt, även om det ibland känns som man har en människobebis hemma. Det är också hemskt underhållande, till exempel när kattungen tar sats och springer jättefort rakt in i någons ben, eller jagar sin egen svans i en timme utan att fatta att den sitter fast, eller plöstligt hoppar jättehögt rakt upp i luften för att fånga hjärnspöken, eller gömmer alla våra saker under sängen, eller följer efter och kopierar allt vår stora katt gör som en liten skugga, eller svarar på tilltal med att jama så att man tror att hon faktiskt förstår vad vi säger.

På senare tiden har lilla kattungen dock lagt sig till med en ovana som gör att jag inte har sovit en ostörd natt rakt igenom på säkert två månader. Tidigt varje morgon, ofta runt 5- eller 6-tiden, hoppar hon upp i sängen, promenerar rakt över mig och spinner så högt att det låter som ett flygplan håller på att landa på min kudde. Sen lägger hon sig på mitt ansikte, placerar tassarna på min näsa, och slickar mig på ögonlocken. Allt detta medan hon fortfarande spinner skithögt. Försöker jag knuffa bort henne kommer hon genast tillbaka, alternativt nafsar mig på fingrarna, och det hela börjar om igen. Allra gladast blir hon om jag lyfter på täcket så hon kan krypa in och gosa ihop sig på min mage, men för det mesta ligger hon bara och sover på eller så nära mitt ansikte det bara går.

Alltså, små morrhår som kittlar en på hakan och en varm kattandedräkt mot kinden är kanske det bästa sättet att vakna på. Problemet är bara att klockan 5 på morgonen är vakna det sista jag vill. Jag fattar inte, är det här normalt kattbeteende?

0 Comments

 • Emelie

  hahah

  sådär betedde/beter sig alla mina katter i den åldern, och jag har tre. den ena som idag är 5 år gammal håller på sådär dagligen, just det där med att klampa in i sovrummet, gapa och skrika, och tillslut spinna spinna spinna, tvätta en i hela ansiktet, och inte att förglömma HÅRET. och inte fan slutar han.
  dom brukar också leva djävul och ha jage runt 5-7 på morgonen, vilket en morgon resulterade i att fick ett väldigt fagert ärr från mungipan ner till hakan då den tjockaste men gosigaste katten rivstartade i mitt ansikte för att leka kull med mamma katt. HUMPF!

  numera är dörren stängd om natten, så jag, mitt kjoltyg och vår hund får sova ifred.
  (dock får vi stå ut med att dom sitter utanför och försöker bryta sig in och SKRIKER)
  tur att dom är söta..

  tack för en för jävla bra blogg btw.

 • CINDERALLEY

  Åh, tack själv! 🙂

  Haha men alltså, så kan man ju inte ha det! Jag känner så himla många som har katt, och ingen har någonsin nämnt det här beteendet. Och jag har ju en till katt, som inte heller gjorde sånt där, varken nu eller när hon var bebis. Verkligen tur att de är söta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *