Uncategorized

De är ju i alla fall fina att titta på

Idag efter jobbet gick jag och shoppade lite i en av mina bästa vintagebutiker. Hittade ett par svarta byxor med hög midja och en leopardmönstrad cardigan. När jag betalade sa tjejen i kassan: “These clothes totally look like you. And I don’t even know you!”

Då kände jag lite att, fan, är min klädstil så förutsägbar? Svaret är nog ja. Ibland tänker jag att jag önskar att jag var lite mer intresserad av mode. Jag har en hel garderob med fina klänningar, byxor och koftor, men har nästan alltid typ svarta jeans, en svart top och skinnjacka på mig. Jag äger nog närmare 200 par skor, varav de flesta är högklackade, men använder nästan alltid boots eller ballerinaskor. Om jag hade varit mer genuint intresserad av mode och kläder tänker jag mig att allt i min garderob förmodligen hade kommit till användning. 

En inblick i den försummade garderoben

Ett tag tänkte jag ge mig på ett ett-par-skor-om-dagen-projekt, och faktiskt använda ett nytt par skor varje dag i en månad eller så. Men det är så jobbigt att köra bil i högklackat. För att inte tala om hur jobbigt det är att i högklackat. Så det rann liksom ut i sanden lite. Kanske borde ge det ett nytt försök. Klackar till vardags. 

Who’s with me?

0 Comments

 • Sofia

  Hur är det ens möjligt att ha 200 par skor och ett svalt modeintresse? 🙂
  Jag skulle kanske inte kalla mig modeintresserad men jag är definitivt intresserad av kläder/att klä mig. Precis som du betyder det för det mesta att jag använder 10% av min garderob 80% av tiden, men jag jobbar på det. Framförallt för att bli lite mer färgglad.
  Skulle gärna klacka med dig men kan för mitt liv inte gå i klackar = äger inga.

 • CINDERALLEY

  Sofia: Haha bra fråga, man kanske kan kalla det ett beroende?

  Jag försöker också jobba på det där med att bli lite mer färgglad, men det går sådär. Jag sätter på mig något med mycket färg i, sen kollar jag mig i spegeln och byter om till helsvart. Typ varje gång.

 • CINDERALLEY

  Emmy: Oh, those were the days… Leopardbrallorna hänger inte ens i stora garderoben längre, de ligger nedpackade i en klädpåse någonstans. Väntar på rätt tillfälle, helt enkelt!

 • Duktiga Tjejen

  Vill.Ha.Din.Garderob, vilken GODISPÅSE! Jag köper alltid samma tråkiga känns det som, men 200 par skor? Galet mycket.

 • Anna Nio

  Hahaha, själv klarar jag inte av at tha för lite färg på mig, även om jag vet att jag är ganska ensam om det "problemet". 😀

  Klackar till vardags låter jobbigt, men! Varför inte köra bil i flats och ha klackar på jobbet? Inte så krångligt att ha ett par snygga klackisar i en skopåse med sig, tänker jag. 🙂

  Och vill du ha lite färgterapeutisk pepp är det bara att höra av sig så kan jag distanscoacha, haha. ;D

 • CINDERALLEY

  Duktiga Tjejen: Ja, det är lite galet, men till mitt försvar köper jag nästan alla skor på second hand, så jag får ofta typ 5-10 par skor till samma pris som om jag skulle köpa ETT par helt nya.

 • CINDERALLEY

  Anna Nio: Haha ja, vi har verkligen motsatta "problem". Ska fundera på det där med färgterapin – jag råkar ju faktiskt verkligen GILLA helsvart 🙂

  Och det där med klackarna tänkte jag också, problemet är bara att så fort jag kommer till jobbet sätter jag på mig ett par mystofflor som jag har under skrivbordet där – jag sitter liksom still framför en dator 8 timmar om dagen, helt poänglöst att ha fina skor på sig då. Haha, shoe fail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *