Uncategorized

En ganska otrevlig incident

Det är fredag och jag är på väg hem från jobbet. Kör lugnt och ostört längs en väg med flera stoppljus, nöjd över att ha grönt ljus hela vägen. Då ser jag plötsligt en man som promenerar rakt över den hyfsat vältraffikerade vägen utan att se sig omkring. Det finns inget övergångsställe i närheten och han är uppenbart medveten om att jag har grönt ljus och inte han – han har liksom ett litet överlägset leende på läpparna som säger att han minsann besitter makten att få alla bilar att stanna genom att bara fortsätta gå.

Jag har mycket svårt att acceptera sånt här beteende – det är respektlöst, olagligt och dessutom farligt för alla inblandade – så jag trycker gasen i botten och styr siktet rakt mot mannen. Här kan inflikas att jag verkligen inte är en aggressiv person – jag blir ibland bara så himla trött på idioter som tar sig friheter. Jag tvärnitar i alla fall precis framför honom och tutar demonstrativt högt och länge, för att verkligen understryka min poäng.

Då är det som att något totalt slår slint hos mannen, och han vänder sig mot mig med vansinne i blicken och häver ur sig den värsta harang av otrevliga förolämpningar som jag någonsin har fått riktad mot mig (däribland det mycket fantasifulla “FUCKING BITCH WHORE” – resten vill jag helst slippa återge i text). Detta sker alltså mitt i vägen där jag och bilarna bakom mig har grönt ljus och han inte ens har ett övergångsställe. Sen fortsätter han med att lyfta upp den flaska han håller i handen och – fortfarande hysteriskt högljutt – hota med att kasta den rakt igenom min vindruta. Jag gör vad vilken normal människa som helst skulle gjort – ger honom ett långfinger och kör vidare.

Ibland känner jag att den där rädslan för att bli skjuten medan jag kör kanske inte är så himla irrationell ändå. Men det är ju inte mitt fel att folk inte klarar av att följa enkla trafikregler. Hur gör ni – låter folk komma undan med sina dumheter, eller konfronterar dem?

0 Comments

 • Anonymous

  Hej Hej! Jag har börjat tänka tva ganger innan jag säger till. Här om dagen när jag satt pa T-Banan gick det förbi en kille som smällde till mig pa huvudet, inte hart men smällen kom iaf… Jag fragade vad han höll pa med och om han va dum i huvudet. Da fick jag världens utskällning av honom och jag blev faktiskt rädd. Runt om kring mig var det ingen som reagerade och det kändes nästan som det tillslut var mitt fel att jag blev slagen.

  men jag föredrar att konfrontera om jag ser folk bete sig som as

  Kram pa dig
  Irupé Victoria

 • Christel

  Jo, jag tror man nästan måste konfrontera för att känna att man inte låter folk behandla en som skräp. Men å andra sidan – ibland kanske det är bättre att låta det passera. Den här mindre trevliga karln som du råkade ut för var förmodligen ordentligt påtänd och kanske rent av farlig.
  Men jag hade nog gjort samma som du.

 • Mirijam

  Mänskligheten är ju dum i huvudet. Jag tänker att det beror på situation, en kille här i Malmö tutade åt ett gäng killar som körde över två filer i rondeller, de pekade finger och han pekade tillbaks. Då följde de efter honom tills han kom hem och spöade skiten ur honom. För ett fuckyoufinger. Efter det fuckar jag mest lite hemligt så mot dörren så ingen ser.

  Äh jag vet inte. Är väldigt mycket för civilkurage, är väldigt mycket emot att få stryk. Men som anonym här ovanför skrev, det är ju sinnessjukt, då hade jag verkligen ställt mig upp i vagnen och bara "hallå, vad sysslar du med?"

 • Linnéa i USA

  Us h. Labbigt! Jag kan inte heller låta bli att bli skiiitirriterad. Innan jag flyttade hit hade jag aldrig använt biltutan. Nu tillbringas största delarna av mina bilresor liggandes på tutan. Jag är även egenlärd expert på "kärringblicken" som jag ger i stor sätt alla när jag tvingas köra om dem i högerfilen eftersom de lökar i vänsterfilen. IDIOTER!

 • Gunnie

  Den senaste tiden har jag varit med om liknande obehagliga incidenter två gånger. Båda gångerna involverade en svart BMW, lättkränkta unga män och en arg tant (=jag). Jag får skärpa mig, det är inte värt att reagera om man riskerar att få en kula mellan ögonen! Men det är svårt att låta bli…

 • CINDERALLEY

  Irupé Victoria: Men va! Det later ju helt sjukt – att sla till nagon och sen skalla ut dem. Det ar val formodligen ett tecken pa sinnessjukdom och det kanske ar en bra ide att halla sig borta fran konfrontation med nagon utan sparrar. Men anda – fan vad forbannad jag skulle bli!

 • CINDERALLEY

  Christel: Ja, jag tror garanterat att han var patand, han hade liksom ett knarkflin i ansiktet. Jag avvaktade lite for att se om han skulle dra upp nagon sorts vapen innan jag gav honom fingret – haha, lite sjalvbevarelsedrift far man ju lov att ha!

 • CINDERALLEY

  Mirijam: Ar det ett helt gang skulle jag nog ocksa akta mig – man vet ju aldrig vad grupptryck kan fa annars ganska vettiga individer till att gora. Haller med – alska civilkurage, men fan vad laskigt det ar ibland.

 • CINDERALLEY

  Linnea i USA: Ha! Jag ligger ocksa pa tutan hela tiden. Det hjalper inte direkt att kora en ganska liten bil heller, eftersom folk i SUVar och truckar av nagon anledning inte verkar se en. Livsfarligt ju!

 • CINDERALLEY

  Gunnie: I Sverige bar folk forhoppningsvis inte vapen speciellt ofta i alla fall. Men knivar och knytnavar ar illa nog! Var forsiktig – men hall pa integriteten. Jag vill hora hela historien om de unga mannen i BMWs.

 • Anna Zentine

  Jag brukar tänka att dom är väldigt osmarta, dumma och inte kan tänka bättre… Att det då är synd om dem, och varför ska då jag sänka mig till deras nivå och göra något motsvarande som dom ändå inte kan ta till sig eller förstå. Jag tänker att jag står "över" idioterna och är därför extremt förlåtande i trafiken. Att jag kan bättre än dem och inte behöver bli arg på folk som faktiskt inte förstår bättre… Typ 🙂

 • CINDERALLEY

  Anna Zentine: Haha, jag ONSKAR att jag hade en san zen installning till idioter. Dessvarre kryper min road rage fram sa fort nagon forsoker mucka.

 • Duktiga Tjejen

  Här i USA är jag mkt mer rädd och låter folk komma undan med typ allt, men i Sverige är jag precis tvärtom. Blir svinlätt provocerad av sånt. Den där idioten var uppenbarligen ute efter bråk!!

 • CINDERALLEY

  Duktiga Tjejen: I Sverige skulle jag nog gjort samma sak, dar kanns det ju i alla fall inte lika troligt att nagon drar upp en pistol och skjuter en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *