Det ofattbara

Norges sorg är vår

Jag borde inte få ha tillgång till nyhetsmedier. Nu har jag suttit i drygt fem timmar och följt direktsändningar från norska nyhetsmedier, och för varje minut jag tittar dör en liten del av min själ. Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att det har hänt. Liksom, i NORGE. Det är en högst obehaglig påminnelse om att man inte går säker någonstans – galningar med vapen och sprängmedel finns överallt.

Blev i alla fall lite varm i hjärtat när norska statsministern under presskonferensen fick frågan om detta kommer innebära ett mer stängt, icke-transparent Norge, och han svarade att det nu är dags att öppna Norge ännu mer, för att inte låta extremister och våldsverkare vinna.

Jag önskar verkligen att världen funkade så på riktigt.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *