Drömhuset

Hemma hos mig

Jag jobbar 15-timmarsdagar hela den här veckan och har inte direkt tid att tänka på något annat än jobb, och än mindre blogga om det. Därav alla bildinlägg på sistone. Och när vi ändå är igång tänkte jag att ni kan få se några glimtar av min nya lägenhet. Det har blivit en del flyttade på sistone – sju gånger på tre år, för att vara exakt, och två gånger bara de senaste månaderna. Men nu känns det som att jag har hittat hem, och härifrån flyttar jag inte på ett bra tag. Och det säger jag inte bara för att jag skrev på ett ettårskontrakt på lägenheten som kan vara lite svårt att ta sig ur.


Här är ena hörnet i mitt sovrum. Trots att min walk-in closet är hyfsat rymlig fick jag inte plats med alla skor och jackor i den – men jag råkar tycka att kläder är rätt fint som inredningsdetalj så det gör inte så mycket.


Med bara några dagars mellanrum fick jag en tv av min chef och en dvd-spelare av en kompis – helt gratis. Har fortfarande inte använt någon av dem eftersom jag inte har några filmer eller tv-kanaler och dessutom inte har tid för sånt, men jag gillar illusionen de skapar av att detta är ett riktigt vardagsrum. Ninja tycks hålla med.


Mina grannar har döpt min lägenhet till “The Shadow Gallery” för att jag har så mycket grejer på väggarna. Och då har jag ändå en hel hög med tavlor som jag inte har orkat hänga upp ännu. Det här är min lilla matplats – det finns en inbyggd bar till höger om den, men det kan ni få se en annan gång.


Den öppna spisen var en av anledningarna till att jag verkligen ville ha den här lägenheten. Har fortfarande inte lyckats tända en eld i den eftersom jag inte för mitt liv kan komma ihåg att köpa tändstickor. Men jag ser framför mig många framtida kvällar i brasskenet med en god bok och ett glas Chardonnay.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *