Metabloggande

Äsch, kommentar som kommentar

Precis som många andra bloggare har jag under ett tag märkt ett ganska ordentligt nedsving i antalet kommentarer jag får nu jämfört med för kanske ett år sen, trots stadiga eller ökande besökssiffror. Det förklaras väl rätt logiskt av att många numera läser bloggar på mobiler eller surfplattor som inte gör det speciellt smidigt att kommentera. (Brasklapp för att jag uteslutande läser bloggar på datorn, men ändå är sämst på att lämna kommentarer, go figure.)

Resultatet av detta blir i alla fall för min del tydligt när jag rensar ur min spamfolder, och för en kort sekund överväger att godkänna kommentarer som väldigt uppenbart är spam, bara för att de är positiva och jag saknar riktiga utlåtanden i samma stil. Typ dessa. Tycker ju helt klart att läsarna “nude girls”, “www.youtube.com” och “nude teens” framför viktiga poänger här.

spam

0 Comments

 • Freedomtravel

  Haha, ja det är ju bra när de är trevliga… Jag är annars grymt trött på spamkommentarer. Som svensk hittar man dem ju snabbt. Dvs alla kommentarer på engelska, kinesiska, ryska, grekiska (och alla andra konstiga språk jag får spam på) slänger jag snabbt….

 • Maria

  Nu är jag en rätt uschlig bloggare i perioder men kanske skulle jag bli gladare av såna här spamkommentarer. Tycker att jag mest får spam på okänt asiatiskt språk och då är det ju lite svårt att uppskatta de fejkade komplimangerna. 🙂

 • Nova

  HAHAHA 😀 Jag får väldigt sällan spamkommentarer, däremot blev jag kontaktad per mail av ett par byråer som ville att jag skulle skriva sponsrade inlägg om bland annat tobaksprodukter. Blev först asglad av “jag arbetar på en kommunikationsbyrå och…”, men när själva “uppdraget” blev tydligt kände jag lite för att skrika YOU DONT KNOW ME AT AAAAAALL!!!

  • Nova

   Hm, för att förtydliga – när jag skrev att jag blev asglad över att först få mailen meande jag inte att jag blev glad över erbjudandet om att göra reklam. Det är inte är vad jag vill göra över huvud taget. Det jag blev glad över var faktumet att det ändå visade på någon slags ökat INTRESSE. Så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *