Bra saker

This is what democracy looks like

20170121_100806

Igår åkte vi downtown med Katie, Sarah och Sarahs son Collin för att gå i San Diegos Women’s March.

IMG_28331

Det var så mycket folk att det knappt gick att ta sig fram, så vi ställde oss på den högsta punkten vi hittade för att få någon sorts överblick.

IMG_28431

Jag hade min bästa Smash the Patriarchy-tisha på mig dagen till ära.

g0180785

g0210812

San Diego är kanske inte direkt känt för att vara den mest progressiva staden i Kalifornien, så det var fint att så många människor dök upp. Runt 40 000 pers enligt arrangörerna!

g0200805

g0220822

Kanske inte så imponerande jämfört med de 750 000 pers som demonstrerade i Los Angeles, men ändå! Har aldrig sett så här många människor samlas för något som inte är sportrelaterat i den här staden tidigare.

g0240836

Vi fick till och med lite sol i pauserna mellan regnskurarna.

20170121_114857

Det var så himla bra stämning, älskar den här solidariteten och energin och alla kreativa skyltar.

g0230830

20170121_120310(0)

Nöjda personer. Men tänk om alla som marscherade över hela landet igår (jag har hört siffror på mellan 1 och 3 miljoner människor) faktiskt hade röstat i valet i november? Då hade vi inte suttit i den här skiten till att börja med. ¯\_(ツ)_/¯

12 Comments

 • CC

  Vilken känsla! Så fint att enas så här.
  Både jag å dottern har kollat på mängder av bilder från marcherna å önskat vi kunde va med.

  Å du är så snygg i din svarta å gula outfit.

 • Gunnie

  Ja, känslan av samhörighet, gemenskap och…ja, vänskap och vänlighet, är så himla häftig! Tänk om sådant kunde genomsyra människors sätt att bete sig mot varandra istället för allt hat och all intolerans som finns!

  • Cinderalley

   Nu har vi i alla fall visat att vi är många som känner så här, så förhoppningsvis får det riktiga effekter i samhället.

 • Annika

  SÅ fin dag! Och som du säger – hoppet, kärleken, glädjen och samhörigheten. Det var inte som jag hade förväntat mig (jag vet inte vad jag hade förväntat mig men inte att det skulle vara så bra stämning).
  Vad gäller det där med vem som röstade – det är möjligen sant men . . . hade det gjort någon skillnad i electoral college? Jag hade ändå känslan av att många som marscherade inte var i swing-staterna?

  • Cinderalley

   Nej jag kan ju ha fel, men jag tror absolut att om valdeltagandet hade varit högre hade det varit till Hillarys fördel. Vår Uber-chaufför i lördags sa att han hade frågat alla han körde till marschen den dagen om de hade röstat, och vår grupp var den enda där alla hade röstat (utom jag pga inte medborgare). Detta är ju väldigt anekdotiskt, plus att vi inte är i en swing state så det spelar kanske ändå ingen roll, men om jag skulle gissa tror jag att det gäller för stora delar av resten av landet också.

 • Linda

  Tänker att de som marscherar borde ha haft ryggrad/energi nog att rösta också? Jättekonstigt annars! Orka protestera om man låg på sofflocket på valdagen liksom, too late… Hursom ger det hopp att folk protesterar! Kram ♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *