Vardagsfilosoferande

En kväll med Beto O’Rourke (for Texas)

I söndags gick jag, Paul, Ace och Edy på ett event för att stödja Beto O’Rourke, en demokratisk kongressledamot som försöker ta över som senator i Texas i årets midterm elections. Just nu sitter Ted Cruz på den senatorposten och eftersom Ted Cruz är SÄMST finns det anledning att stödja hans motståndare. Det hjälper dessutom att Beto är en progressiv kandidat, verkar extremt sympatisk och har spelat i punkband. Vi behöver fler punkare i senaten!

Vi får se hur realistiskt det är för Texas att rösta in en demokrat i senaten, men i det nuvarande politiska klimatet känns ingenting omöjligt. Om jag måste säga en bra grej med att Trump blev vald till president så är det att fler personer med vänsteråsikter har börjat engagera sig politiskt. Det behövs. 

Jag har börjat känna mer och mer att jag själv vill engagera mig på något sätt. Mer än att bara skänka pengar alltså. Det här eventet var en bra start, jag fick en chans att nätverka lite med folk som vet var man börjar. Jag har alltid varit intresserad av politik men har nog aldrig riktigt varit sugen på att engagera mig partipolitiskt tidigare. Förrän nu, då. Det krävdes tydligen bara att en narcissistisk kvinnohatande rasist skulle bli vald till president och börja nedmontera det demokratiska systemet i landet där jag bor för att jag skulle få tummen ur. Vet inte om ni följer med i hela Mueller-utredningen och alla dess sidospår (stulen data från Facebook, porrstjärnor, mängden Trump-medarbetare som fått sparken eller sagt upp sig, alla suspekta kopplingar till Ryssland, osv), men USA är verkligen i totalt politiskt kaos just nu. Det är som att bo i en helt osannolik actionfilm. 

2 Comments

  • Gunnie

    De flesta av oss normala personer här i Sverige tror jag följer med i alla turerna kring Trump (och förfasar oss över att han blev vald! ). Vi följer med intresse alla skandaler och märkliga händelser kring denna helt osannolika ”president” och är inte bara helt oförstående inför att man röstade på honom överhuvudtaget utan är också helt förstummade över att det fortfarande finns folk som stöttar honom och tycker han är en bra president?!! Han är ju inte riktigt klok!! Jag kan inte ens se honom på bild i tv, utan måste hålla en skämskudde för!! Hur är det ens möjligt att han kan sitta kvar??? Nu när det känns som att alla borde ha avslöjat honom som en ”fake president”??? Eller är amerikanare (inte alla) helt dumma i huvudet? Jag hoppas så mycket på alla ungdomar som demonstrerar mot vapenlagarna, hoppas det är där USA:s framtid ligger!!

    • Cinderalley

      Ja det är helt knäppt. Men det tog hela två år innan Nixon blev avsatt efter Watergate, så jag har fortfarande hopp. Det tar lite tid bara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *