Listor

Sommarlista för den mentala hälsans skull

Alltså, jag MÅSTE fokusera på något positivt för att inte helt gå under av hur hemsk världen är just nu. Håller på riktigt på att få ett nervöst sammanbrott av att kolla på nyheterna. Så. Okej. Sommarlista. Eller roadtrip-lista, snarare. 

Mina planer för sommaren:

ROADTRIP! Om 11 dagar tar jag och tre av mina favoritpersoner hojarna norrut, mot Kanada. Första natten bor vi på hotell i Las Vegas innan vi gör resans längsta etapp på nästan 80 mil genom öknen i Nevada, Arizona och Utah. Och sen fortsätter det så i 16 dagar. 

Här badar jag helst:

I en hotellpool eller -jacuzzi. De varmare dagarna på resan kommer det vara extremt skönt att svalka sig i en pool, och de kallare dagarna kommer vi antagligen behöva sitta i en jacuzzi i några timmar för att mjuka upp lederna.

Hur länge ska du vara ledig?

Två hela veckor! Sen har jag helt slut på semesterdagar, trots att jag inte har tagit ut en enda ledig dag hittills i år. KUL VA.

Vad ser du mest fram emot?

Att köra hoj genom några av Nordamerikas vackraste platser, till exempel Banff National Park i Kanada, Going-to-the-Sun Road i Glacier National Park och Valley of Fire utanför Vegas (<- klicka på länkarna för helt overkliga foton).

Vad kommer du köpa inför semestern?

Har redan köpt det mesta jag behöver, från packpåsar med kompression till hopfällbara skålar och muggar. Allt för att få plats med så mycket som möjligt på hojen. 

Vad kommer du äta?

Antagligen väldigt många Lärabars och vegoburgare. Har inte jättehöga förhoppningar om att hitta bra veganmat mitt ute i ingenstans. Men skulle också kunna tänka mig att flexa om det behövs. 

Vad kommer du dricka?

Enorma mängder vatten, och eventuellt en kall öl efter en lång dags motorcykelkörande. 

Vad kommer du ha på dig?

Motorcykelutrustning. Hatt när jag inte har hjälm på mig, har en känsla av att hjälmfrisyren kommer vara out of control. 

Vad oroar du dig för?

Vädret. När vi kör genom öknen kommer det vara omkring 40 grader varmt, och uppe i bergen verkar det fortfarande ligga snö på marken. Det är lite knepigt att packa för den här temperaturskillnaden, plus att vi med stor säkerhet kommer behöva köra genom regn minst ett par gånger. Är inte jättepeppad på att vara kall och blöt på hojen, men det är samtidigt inget riktigt äventyr utan lite ordentligt väder. 

Den ultimata sommardagen:

Kan på riktigt inte tänka mig ett bättre sätt att tillbringa en sommardag på än att köra hoj genom fantastiska platser med några av mina bästa människor. Vi får se om jag fortfarande känner så efter 16 dagar av detta, hehe. 

Hur kommer du minnas din semester sen i september?

Som att den var alldeles för kort. 

 

(All foton ovan tagna av Genevieve Davis.)

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *