Metabloggande

Bloggen har en identitetskris – plz help!

Har lite identitetskris när det gäller bloggen. Inte så att jag vill sluta blogga, tvärtom. Men däremot kanske fundera lite på vad det är jag gör här och varför. Många av de bloggare jag helst läser är ganska privata och bra på att öppna sig och visa sig sårbara. Jag har alltid varit dålig på sånt, både på bloggen och i mitt “riktiga” liv. Plus att jag när jag läser igenom gamla inlägg tycker att jag låter ganska dryg. Och det tror jag faktiskt inte att jag är IRL.  

Men ni verkar ju vara en del som läser här i alla fall, och jag får ofta extremt smarta och fina kommentarer som gör mig så himla glad. Älskar att bloggen har gett mig ett helt nätverk av grymma kvinnor (för ni är 99% kvinnor). Så nu hoppas jag att ni kanske kan hjälpa mig att lista ut vad den här bloggen är och vad den borde vara?

Skulle bli hemskt glad om ni ville svara på frågorna nedan, så kanske jag kan styra upp det här så alla blir nöjda. (Tack Peppe för inspirationen!) 

 1. Var bor du?
 2. Hur gammal är du?
 3. Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit?
 4. Har vi träffats?
 5. Har du en blogg?
 6. Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.)
 7. Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar?

82 Comments

 • Annika

  1. Var bor du? Colorado just nu!
  2. Hur gammal är du? 43.
  3. Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Ett par år kanske. Minns inte hur – genom andra bloggar möjligen.
  4. Har vi träffats? Nej.
  5. Har du en blogg? Ja, fast den är så hemlig att bara jag har access… 😉 .
  6. Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) USA, politik, mat, böcker tycker jag är kul. Motorcyklar är jag inte så intresserad av MEN jag tycker det är kul att läsa hos nån som älskar det de håller på med – hobby eller jobb – så jag tycker fortfarande det är kul att läsa när du skriver om det.
  7. Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar? Nä, tror jag inte. Jag vet inte varför du krisar egentligen. Bra blandning av grejer och samtidigt är du ju inte alls någon dussinblogg. Jag tror inte man behöver vara sårbar så länge man är genuin och det är du ju när du skriver om sånt du antingen älskar, tänker till om eller tycker redigt illa om.

 • Linnea Geiger

  Var bor du? Fucking GA
  Hur gammal är du? 34
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? 100 ar. och minns inte hur jag hittade hit, tror vi lästa samma bloggar!
  Har vi träffats? nope
  Har du en blogg? Japp Linneaiusa.com
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) Mer Politik och mer KÄÄÄÄNSLOOOORRRR, vilket iofs känns onaturligt för dig, men jag skulle vilja lära känna dig lite mer! Typ kanske lite varför du tycker och tänker som du gör. Tycker du är så ball!
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar? Bara att du är grym

  • Cinderalley

   Men åååh, detsamma ♥ Jag älskar ju hur öppen du är med känslor i din blogg och önskar att jag också kunde vara det!

 • Emelie

  Var bor du? Sverige
  Hur gammal är du? 29
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Många många år! Minns ej hur jag hittade hit…kanske via Katta Kvack.
  Har vi träffats? Nix!
  Har du en blogg? Nope, bara insta
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) Mer om allt! Älskar alla dina inlägg och tycker du har en br blandning! Tycker inte du verkar dryg eller att du borde skriva på
  något annat sätt (om du inte vill det själv såklart!) Älskar speciellt inlägg om att bo i USA ?
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar? Hmm nä inte direkt. Tycker som sagt att bloggen är bra som den är.

 • karin

  Hej,
  Bor i Malmö och är 34. Läst din blogg sedan 3-4år, har ingen egen blogg. Hittade din blogg av en slump då jag letade efter någon svensk som bloggade i usa (läser Linneas också och gillar starkt). Älskar ditt språkanvändande. Och uppskattar de flesta inlägg oavsett tema. Men kanske mest om mat/katter/motorcyklar/politik och inte så mycket om rent jobb. Gillar ledighets grejer alltså:)
  Vi har inte träffats.

 • Petra

  1. Västkusten i Finland
  2. 40
  3. Ungefär 1 år, tror jag hittade hit via Peppe eller nån annan blogg
  4. Nej vi har inte träffats
  5. Ingen blogg, bara insta
  6. Jag tycker bloggen är bra som den är, det vill säga en blandning av allt möjligt! Tycker det är intressant att läsa om livet i USA, både bra och dåliga saker. Tycker inte heller att du verkar dryg :).
  7. Tycker det är bra som det är 🙂

 • Maja

  1. Stockholm, men är inflyttad sen 4 år och är från början från Skåne.
  2. 29 (fyller 30 i november)
  3. Så länge att de förmodligen blir lite creepy nu när jag erkänner. Vet att du bodde i Sthlm och höll på att flytta till San Diego när jag börja läsa. Kanske helgon? Eller bilddagboken…
  4. Nej men ”6 (typ jätte många färre) degrees of separation” är tillämpbart.
  5. Nix, har ett IG som jag nyligen insåg består av 90% selfies och bilder på öl.
  6. Jag tycker de är en härlig blandning som de är! Men jag har någon typ av kärlek för varadgsinlägg oavsett blogg. Har alltid haft känslan av att man läser nån typ av never ending roman fast allt händer IRL. Well, de var de här med Creepy som sagt.
  7. Nope, keep up the good work! Ska bli spännade att följa ditt nya jobb… kanske att du skulle kunna berätta lite mer hur du fick de osv? 🙂

  • Cinderalley

   Hittade just den här och ett gäng andra kommentarer i min spam-folder, sorry 🙁 Haha inte creepy ju, blir glad av att du inte har tröttnat på mig ännu!

 • Amanda

  1. Jag bor i Göteborg!
  2. Fyller 27 om en 10 dagar! Så peppad på födelsedag!
  3. Hm, har för mig att jag sökte utlandssvenskar, och att det var kanske 5-6 år sedan, eller ännu mer?
  4. Nope, vi har inte träffats.
  5. Har minst 4, ingen som är aktiv längre.
  6. Mer av allt! Gärna boktips, då jag har gillat tidigare tips. Drömmer om motorcykel också, så gärna mer om kvinnor i den världen, som fortfarande är så himla grabbig. Och så även mat, pga mat är gott och jag är vego också!
  7. Kanske lite jämförelse mellan SWE och USA. Nu har du visserligen bott i USA jättelänge, men lite vad du tycker är superkonstigt/häftigt/bra/dåligt med landet/folket/staden/staten. Och så en snacks-lista, vad är dina favoriter när det kommer till snacks/godis/mat.

 • Ida Lorentzon

  Var bor du?
  Förort till Stockholm
  Hur gammal är du?
  37
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit?
  Till och från under några år. Hittade via någon länk, kanske från Katta Kvack
  Har vi träffats?
  Nej
  Har du en blogg?
  Nej
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.)
  Gillar blandningen. Tycker det är intressant att läsa om någon som lever på ett annorlunda sätt en jag själv. Gillar dina politiska inlägg.
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar?
  Fortsätt va grym!

 • Olle

  Var bor du? Göteborg
  Hur gammal är du? 29-årig dalmas
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Sen några månader som en av alla startsidor på jobbdatorn. Bra morgonenergi, humörboost och inspiration att få se lite sol och hojåkande i västra USA. Men har följt på insta mer än ett år pga alla coola bilder. Jag tror jag först hittade hit för ett par år sen när jag sökte på “flytta från sverige till usa” eller dylikt. xD
  Har vi träffats? Nä
  Har du en blogg? Nä bara några politiska/humor sidor på fb och insta.
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? Motorcyklar, äventyr och tattoos är min grej helt klart men mitt politiska engagemang intresserar också hur vardagslivet ser ut i USA genom svenska “vänsterögon”. 😛

 • kniven

  Var bor du? Gbgay
  Hur gammal är du? 31
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? 2-3-4 år? Via mirijams blogg
  Har vi träffats? nä
  Har du en blogg? nä
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) Ok fattar att det är drygt att skriva allt. Politik, vardagsliv och musik kanske? Men det jag gillar är ditt sätt att skriva, så du skulle kunna skriva om vad som helst egentligen.
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar?
  Om du vill vara mer öppen och sårbar, var det! Men är du inte bekväm med det så skit i det. Jag tror det jag gillar med din blogg är att den känns lustdriven.

 • Helen

  Var bor du? I Skåne
  Hur gammal är du? 48
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Vet inte riktigt hur länge, några år. Hittade dig via LinnéaiUSA
  Har vi träffats? Nej
  Har du en blogg? Nej, men Facebook och Instagram
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) Jag vill läsa mer av allt! Tycker att du har en bra blandning. Och gillar faktiskt att det inte är FÖR djupt. Lite lagom sådär. Tycker att det är intressant när du skriver om hur det är att bo i USA, om politik och om motorcyklar. Är inte ett dugg intresserad av motorcyklar själv men det blir ändå intressant när du skriver om det och lägger upp fina bilder.
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar? Skulle tycka att det vore kul om du skrev lite mer om dina olika tatueringar (har nog skrivit det innan). Måste också säga att jag tycker att du skriver bra! Vet att det är ditt yrke att skriva men jag tappar liksom tålamodet med bloggare som inte kan stava…. 🙂

  • Cinderalley

   Ja, glömmer bort att jag har tatueringar, men det är absolut något jag kan skriva mer om. Och TACK, jag känner själv att min svenska är sådär nuförtiden, men jag anstränger mig för att inte tappa språket.

 • Jessica

  Var bor du? Vasa, Finland
  Hur gammal är du? 30
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Tror jag läst den ca 2 år, hittade den via Peppe Öhmans blogg.
  Har vi träffats? Nope.
  Har du en blogg? Nope. Begränsar mig till insta.
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) Jag tycker om att läsa om politiska funderingar, musik, evenemang, motorcyklar, resor, tatueringar.
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar? Ganska sällan jag brukar skippa inlägg som du skrivit, så tycker väl att bloggen är bra som den är 🙂 Det är väl tacksamt att läsa en blogg av en person som verkar ha samma intressen och värderingar som en själv, då brukar man kunna relatera till det mesta!

 • Läsken

  Var bor du? Villaförort norr om Stockholm.
  Hur gammal är du? 34 är också en av de 1% =)
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Är nog ca 3-4 år, googlade på bloggar om San Diego inför en resa dit.
  Har vi träffats? Nej
  Har du en blogg? Nej
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) Jag tycker om att läsa om politiska funderingar, musik, evenemang, motorcyklar, resor, tatueringar.
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar? Jag läser alla inlägg du skriver. Att jag gillar din blogg beror till stor del på att du som person är min raka motsats och att du visar ett USA som jag till stora delar är helt obekant med. Stora delar släkt är amerikaner och starka anhängare av republikanerna. Som liten fick jag massor av Reagan produkter av min far (kepsar, t-shirts etc). Senaste åren har jag mest fått Trumpprylar =).

  • Cinderalley

   Oj, spännande ju! För mig är det tvärtom, känner typ inga republikaner så det är en del av USA jag själv inte är så bekant med.

 • Anna Nio

  1. Tjockholm.
  2. 38.
  3. Länge, antar jag fick länken av dig i tidernas begynnelse?
  4. Yes box, back in the day via punkscenen i Sthlm.
  5. Ja, men jag har ingen som helst kraft att skriva i den sedan många år tillbaka.
  6. Jag vill läsa mer om funderingar kring USA kontra Sverige, vad du gör på fritiden, se bilder från dina äventyr.
  7. Om du själv vill så vore det kul om du bjöd lite mer på dig själv och hur du är som person, så vi som läser får lära känna dig bättre, men att du är lite privat kring dig själv är inget som på nåt sätt stört mig (fullt rimligt att vara det också). Förslag kan vara ett foto i timmen, throwback-grejer, mer ingående inlägg om amerikansk politik (typ berätta om progressiva politiker du gillar, eller förklara någon av Trumps dumma idéer och hur de faktiskt skulle påverka just dig och även hur/om det skulle påverka oss i Sverige), berätta om dina tatueringar och deras innebörd för dig, gör en city guide till San Diego, topp tio resmål du vill åka till, topp tio resmål du HAR besökt, osv.

 • Jennie

  Var bor du? Villa i Norrort (Sthlm)
  Hur gammal är du? 44
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Minns inte, hittade den via nån annan blogg och läste sen hela din från början och har därefter fortsatt följa.. kanske hittade hit för 4-5 år sen?
  Har vi träffats? Nej, men jag har jobbat på din gymnasieskola (vet ej om det var under din tid dock) 🙂
  Har du en blogg? Nej
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) Jag tycker att du redan gör ett såpass bra och blandat innehåll, så trots att jag egentligen inte alls är särskilt intresserad av motorcyklar eller genusfrågor så är även de inläggen roliga att läsa!
  Inte en så hjälpsam kommentar dock.. Gillar iaf att läsa om dina resor och ditt vardagsliv, ffa eftersom ditt liv skiljer sig ungefär lika mycket från mitt som det är långt mellan våra respektive hem 🙂
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar? Tyvärr, är som sagt inte så hjälpsam på den punkten.. du är iaf en av de bloggar jag alltid lägger till i favoritlistan när jag byter jobb/får ny dator så jag är tydligen väldigt nöjd med din insats 😀

   • Jennie

    Då jobbade jag där, fast jag tror du mest var i Globen och jag satt i Kista. Jag började där 2002, och delade ut matkuponger och annat spännande, så inte omöjligt att vi träffats 😛

 • Maria

  1. Falun
  2. 43
  3. Kommer inte ihåg men jag tror att jag hittade dig via Mirijam.
  4. Nej.
  5. Ja. Fast den har inte varit vidare aktiv på sistone. Jag jobbar på det där.
  6. Jag gillar blandningen som är nu. Det är ju skönt genuint med allt från vardagliga inlägg till spännande resor och tankar om olika saker.
  7. Fortsätt så bra som du gör nu typ. *tumme upp*

 • Sofia

  Var bor du? i närförort till Stockholm, precis på gränsen mellan betongdelen och villadelen.
  Hur gammal är du? 39 några månader till
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Ingen aning. Jättelänge. Du var relativt nygift tror jag? Tror att jag hittade dig via Andrea Dolores.
  Har vi träffats? Ja, ovetandes tror jag – när jag var kurssekreterare på Poppius.
  Har du en blogg? Japp: http://fiatdeluxe.com
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) Älskar inlägg om hur politiken i USA påverkar vardagen och dig, de runt omkring dig. HUR ett land styrs etc är jag inte så intresserad av – den informationen hittar jag på andra ställen än i bloggar – jag vill mer veta hur politiken påverkar dem som lever med den så att säga. Och så klart böcker och mat!
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar?
  Nix

  • Cinderalley

   Har läst din blogg lika länge! Och ska absolut skriva mer om politik, allt känns bara som ett stort skämt just nu, typ som att vi bor mitt i en dokusåpa? Det är utmattande.

 • thesonj

  Var bor du? i närförort till Stockholm
  Hur gammal är du? 41 fyllde jag i somras
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? ingen aning… till och från i några år, glömde bort och hade inget bokmärke, hittade tillbaka, har lagt in i min reader nu sen något år eller två tillbaka så sen dess mer regelbundet. Gissar att jag först hittade dig via länk från någon annan, kanske Katta Kvack?
  Har vi träffats? näppeligen.
  Har du en blogg? nej.
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) okej, jag kopierade Fiat Deluxe svar nu för att det är så klockrent: Älskar inlägg om hur politiken i USA påverkar vardagen och dig, de runt omkring dig. HUR ett land styrs etc är jag inte så intresserad av – den informationen hittar jag på andra ställen än i bloggar – jag vill mer veta hur politiken påverkar dem som lever med den så att säga. Och så klart böcker och mat!

  och så älskar jag dina reseberättelser och fina bilder!
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar?
  nej. fortsätt på inslaget spår, det är så himla bra!

 • Ronja Therese

  Var bor du? Utanför Örebro
  Hur gammal är du? 23
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Några år, minns tyvärr inte hur jag hittade hit men misstänker att det var via nån annan blogg som länkade hit!
  Har vi träffats? Nej.
  Har du en blogg? Ja.
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) Motorcyklar! Är väl en av de större anledningen att jag gillar din blogg, men tycker även din jobbkarriär är rätt spännande att följa.
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar? Jag har tappat suget lite på bloggande själv och läser inte jättemånga bloggar längre, men din brukar jag regelbundet kika in på. Så kanske inte så mycket konstruktiv kritik från mitt håll, tycker helt enkelt det du redan gör är riktigt schysst!

  • Cinderalley

   Åh, skönt att det är några som gillar att läsa om motorcyklar här ändå, fattar att det inte är allas grej 🙂

 • Jenny

  1.Var bor du?
  På landet utanför Nyköping.
  2.Hur gammal är du?
  38.
  3.Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit?
  Jätte-, jättelänge. Minns inte alls hur jag hittade hit eller när det var.
  4.Har vi träffats?
  Nopp.
  5.Har du en blogg?
  http://dendaromjenny.wordpress.com
  6.Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.)
  Jag tycker att din blandning är precis lagom! Älskar till exempel er resa till Kanada.
  7.Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar?
  Jag skulle vilja veta vilka motorcykelresor du drömmer om!

 • A

  1. Sverige
  2. 35
  3. Vet inte. 5 till 7 år kanske?
  4. Nej.
  5. Nej.
  6. Livet i USA ur ett svenskt vänsterperspektiv är intressant men det bästa med din blogg är att du verkar vara en fri själ som följer dina drömmar och det är kul att läsa om ett sådant liv. Jag förstår att du inte delar med dig av allt men det du delar med dig av känns livsbejakande. Väldigt YOLO, för att uttrycka sig som ungdomen gör.

 • A

  Och nu såg jag att jag helt blandat ihop siffrorna på frågorna… Men men, det jag ville säga gick fram iaf. Bloggen är bra! 😀

 • M

  Var bor du?
  -Stockholm
  Hur gammal är du?
  -36
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit?
  -Sporadiskt i massa år, mer regelbundet i kanske..4? Tror att jag hittade hit via Miriam Geyerhofers blogroll men inte helt säker.
  Har vi träffats?
  -Nej
  Har du en blogg?
  -Nej
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.)
  -Jag är ju i grunden djupt ointresserad av motorcyklar (förlåt) men har ändå någon form av behållning av de inläggen då det är så uppenbart att du älskar det och det är ju för tusan din blogg, plus att det verkar vara ett härligt community. Annars älskar jag dina inlägg om amerikansk politik och allmänt vardag, samt bra vego/vegan-recept! Klart personliga inlägg är intressanta att läsa men jag tycker verkligen bara man ska bjuda på så mycket man är helt bekväm med.
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar?
  Hm, nä, inte egentligen. Typ som ovan antar jag.

 • Heidi-Maria

  Var bor du? -Barcelona
  Hur gammal är du? – 32
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? – kanske 5 år. Googlade desperat efter bloggar, folk som bor utomlands (speciellt USA), ville ha inspo, var uttråkad i mitt liv —> hittafe dig!
  Har vi träffats? – nej
  Har du en blogg? -nej (eller jo en anonym om feministiska frågor som jag skriver ibland i men sprider den ej pga vet ej varför, nervös? Haha).
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av?
  – allt vardagligt, behöver ej vara något fancy (så trött på alla fancy bloggar med bara konsumtionshetsande inlägg och ingen personlighet. Simplicity ftw! Livet i USA, mat, böcker, politik, musik, alltid kul med inlägg om dina tankar om norden v usa, kulturskillnader, motorcyklar etc. Dina tankar om diverse grejer, du e skarp och det är intressant att läsa hur tänker om saker. Din blogg är min favoritblogg, bra som den är. (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.)
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skri
  – FAVO FILMER, inlägg om feminsim, drömmar i livet, om din relation till din man som verkar så fin, vad du äter på dagarna (älskar mat), favo spots i usa (obsessed by USA, naturen, populärkulturen (-politiken))

 • Julia

  Jag vet inte om jag kanske är väldigt ”svensk” av mig men jag tycker du är
  öppen och personlig i bloggen!

  Men som svar på frågorna. Jag är 28år, bor i Saint Paul Minnesota. Läst din blogg i kanske 4år? Hittade hit via en googling om att bo i USA. Vi har ej träffats och jag har inte en egen blogg. Angående ditt innehåll i bloggen gillar jag allt. Tycker du skriver så himla bra och intressant oavsett vad du skriver om. Jag själv är en ganska tråkig person med noll fomo och intressen men tycker det är roligt och intressant att läsa om dina intressen och så även om vi lever totalt olika liv. Som någon annan sa ovan att även om jag kanske inte generellt är intresserad av säg tex motorcyklar uppsattar jag ändå dina inlägg om det då du är så intresserad och kunnig inom det. Tycker det är häftigt med personer som brinner för sina intressen. Tycker även att du blandar ämnen väldigt bra i bloggen och känns som en genuin, smart och tuff go getter? person. Saknar således inget speciellt i bloggen 🙂

  Som ett sista tillägg vill jag säga att jag ibland skrattar rakt ut pga att Paul klädde ut sig till dig på Halloween. Hysteriskt kul. Haha.

  • Cinderalley

   Haha, jag skrattar fortfarande åt det jag med, skönt att jag inte är ensam. Men nu blir jag ju jättenyfiken på vad du gör i Minnesota, tvivlar verkligen på att du är en tråkig person!

 • Camilla

  Var bor du? Gnällbältet… Örebro
  Hur gammal är du? 50…. känns konstigt att tom skriva denna siffra… fniss
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Något år, via “Linnea i USA” (tror jag)
  Har vi träffats? Nääää
  Har du en blogg? Nope
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? Bo i USA, skillnader USA vs Sverige i det “vanliga livet”, politik, mat, böcker.. ja allt du skriver om.. Är inte så intresserad av motorcyklar men äger faktiskt en egen (Velocette från -53) men du lägger ju ut fina bilder från dina mc resor så jag läser gladeligen om mc relaterat ändå 🙂

 • Annika

  Var bor du? – I Älmhult, IKEA:s Mecka.
  Hur gammal är du? – 27 år.
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? – Jag TROR, men jag minns inte säkert, att jag hittade hit genom Peppe Öhmans blogg för ungefär 3-4 år sedan. Eller kanske Miriam Geyerhofer. Någon länkade i alla fall!
  Har vi träffats? – Tyvärr inte men jag var i dina trakter i juni så har läst allt du skrivit om Californien och Las Vegas och låtit mig inspireras.
  Har du en blogg? – Inte på riktigt nej. Startade en reseblogg när jag var 20 men den ligger i träda sedan många år.
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) – Jag gillar mest dina vardagsinlägg om hur det är att bo i USA och vart du åker och saker som du gör. Gillar också när du skriver om amerikansk politik (eftersom den är så mycket mer underhållande än svensk).
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar? – Berätta mer om ditt nya jobb! Hur var processen? Var det jobbigt? Kul? Läskigt? Och var ser du dig om 5 och 10 år?

 • Agnes

  Var bor du? Göteborg
  Hur gammal är du? 27
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Några år från och till. Följt slaviskt det senaste halvåret typ.
  Har vi träffats? Nej
  Har du en blogg? Nej
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) Tycker blandningen är jättebra. Kanske recept på sånt du tycker är gott samt lite mer om böcker? Du skriver redan mycket om de andra kategorierna vilket är jättebra.
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar? Kanske något om att lämna familj och vänner bakom sig och bosätta sig permanent i annat land? Också om varför du inte besöker Sverige så ofta och hur det påverkar relationer osv. Ett typiskt personligt inlägg med andra ord. Tankar om familjeliv och barn också kanske. Tack för en bra blogg!

 • Alice

  1. Västerås
  2. 29 år
  3. Kommer inte riktigt ihåg när jag började läsa din blogg, men det är nog mer än ett år sedan. Jag hittade hit då jag längtade till USA och hade (och ibland fortfarande har) en önskan att själv få flytta över. Så jag ville läsa om svenskar som bor utomlands, och framför allt då i USA.
  4. Nope
  5. Nej. Men funderar på att starta en och skriva om mitt första år i läraryrket.
  6. Tycker det är roligt att läsa om ditt liv i vardagen, hur det är att bo i USA, och dina motorcykeläventyr.
  7. Tycker din blogg är toppen! Roligt att få läsa om ditt liv och se alla coola bilder från dina resor!

 • Lina

  Jag bor i göteborg och är 37 år. Jag tror jag hittade din blogg via dendäromjenny för kanske tre år sedan?
  Vi har inte träffats och jag har ingen blogg längre.
  Jag älskar att läsa om dina motorcykeläventyr och drömmer om att göra nån mc-resa i USA nån gång. Flera av dina bilder på insta var målbilder när jag höll på med mitt eget kort. Fortsätt gärna skriv om mc! Läser också på red rag garage men du får gärna skriva lite här också om hur du lever med din mc, tips på sidor som hjälper en att meka och fixa.
  Ser fram emot att läsa om ditt nya jobb!

  • Cinderalley

   Åh blir så glad av att höra detta! Har varit sämst på att uppdatera RRG, men det kommer det också. Säg till om du lyckas ta dig hit och köra hoj någon gång, jag har massor av tips 🙂

 • Åsa

  Var bor du? – Whistler (Kanada) sedan ett år.

  Hur gammal är du? – 31

  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? – Några år, hittade den genom sökning på svenskar utomlands/flytta till USA.

  Har vi träffats? – Nej.

  Har du en blogg? Ja, en resblogg ( http://belona.blogg.se/). Min motivation med att blogga har alltid varit att jag endast gör det för min egen skull – man glömmer så lätt det man upplever. Om någon annan sen gillar att läsa den är det bara en bonus.

  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) – Jag gillar din blogg som den är (annars hade jag inte fortsatt läsa den). Jag lockas av att läsa bloggar där människor har brutit mönster och vågar följa sina drömmar. Människor som njuter av sin tillvaro och verkar genuint lyckliga med sina liv. Det känns som du stämmer in i den kategorin och du verkar trivas med den vardagen du har skapat, vilket jag beundrar och inspireras av. Lägger in ett tips om en av mina andra inspirationskällor, det var hennes prat om “Cross the line” som gjorde att jag tog tag i min dröm att flytta till Kanada (länk: https://m.youtube.com/watch?v=zTV0vRXOvYw )

  Har du några frågor, rubrikförslag… – Inga förslag, bara ett tack för en bra blogg 🙂

  • Cinderalley

   Ska kolla in både din blogg och videolänken! Spännande att bo i Kanada. Det hade jag själv gärna gjort om det inte var så kallt…

 • Anna

  1. Berlin
  2. 33 år
  3. Typ 5-6 år? Tror jag hittade hit genom Linneaiusa.
  4. Nej, vi har inte träffats.
  5. Tänkte svara nej men ser att många anger Instagram istället, så ja? Jag har haft en riktigt blogg men jag känner att jag blir så fruktansvärt dryg i mina åsikter när jag får uttrycka dem ohämmat (fast se nedan).
  6. Jag älskar politik och böcker, så vill gärna läsa mer om det! Det svenska vänsterperspektivet i nulägets USA är särskilt intressant. Och Gilmore Girls, hah. Men jag tycker du har en fantastiskt bra blandning redan. Jag är intresserad av det mesta du skriver om – eller, jag kanske inte är intresserad av det, men det blir intressant när du skriver. Till exempel är mitt motorintresse lika med noll, men jag läser ändå gärna motorcykelinläggen. Det är kul med personer som har en passion för något, vad det än må vara.
  7. Fortsätt som innan! Jag tror det blir bäst när man är så ärlig som möjligt mot sig själv och är du normalt inte någon som uttrycker känslor så kan det bli svårt att helt plötsligt försöka sig på det. Jag tycker inte att du någonsin låtit dryg, men jag tror det är lätt att få den känslan av sig själv när man uttrycker sina åsikter i skrift – det blir liksom mer direkt och mindre nyanserat än om man uttryckt dem i ett samtal, mer ett brandtal än en dialog. Om du letar efter en riktning, kanske se på sådant du redan skriver om och hur du skulle kunna utveckla det vidare? Som ett exempel: gå in lite djupare på själva MC-kulturen i Kalifornien? Hur ser den ut, vem lockas dit, hur möts man, hur enkelt är det att inkluderas, ja, sådana saker.

  • Cinderalley

   Väldigt insiktsfull kommentar, jag tror att du har helt rätt i det där med brandtal vs dialog. Och tack för bra förslag i övrigt.

 • Emelie

  1. Småland, Sverige
  2. 27 år
  3. Ingen aning. Har nog läst den i ca 3-4 år men minns inte alls hur jag hittade den.
  4. Nej.
  5. Ja fast där är jag väldigt inaktiv.
  6. Äventyr, resor, bo i USA, jobb och vardag vill jag läsa om. Gärna mycket mer om jobbet när du kommit igång lite mer. Det verkar superkul.
  7. Njae, jag gillar bloggen som den är. Hade gärna läst oftare så don’t be shy med uppdateringar. 🙂

 • Hannah

  1. Var bor du? Göteborg
  2. Hur gammal är du? 34år
  3. Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Via instagram och ett mat-inlägg. Sen till bloggen och receptet, en veggoburgare/biff. Den är en favorit fortf så tackar och bockar :=D
  4. Har vi träffats? Nej
  5. Har du en blogg? Ja, men ej en personlig utan knuten till e-butiken.
  6. Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? En av de främsta anledningar till att jag började läsa är att du valt att inte skaffa barn och går din egen väg/följer dina drömmar (många bloggar jag läst tidigare är familj-orienterade idag, och det intresserar mig inte alls!). Samt att jag, likt många av de som kommenterat gillar din mix: resor, stil, happenings, mat, betraktelser om samtiden och ditt politiska engagemang. Så fortsätt mer än gärna på redan inslagen väg :).

  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar?
  Är nyfiken på både ditt nya jobb och ditt tidigare jobb. Hur är det att skriva professionellt på ett språk som inte är ditt modersmål? Vad driver dig? Hur ser en typisk arbetsdag ut? Kanske med vinkeln; en standard dag, en riktigt tråkig men nödvändig dag och en glimrande bra dag. Vad inspirerar dig? Hur planerar du din tid och dina arbetsuppgifter nu när du jobbar hemifrån osv?

  • Cinderalley

   Oh, bra frågor! Håller fortfarande på att få in en bra rutin, men sen kan jag absolut skriva mer om detta. Och tack för fin kommentar.

 • Kawa

  54 år, bor söder om Söder men växte upp i Västerort (som du?).
  Hittade bloggen via FiatdeLuxe och har läst den kanske 4-5 år.
  Ej träffats.
  Bloggar inte själv.
  Älskar skildringarna av hur du bara gjort och gör din grej, mycket inspirerande! Trots att jag inte har körkort och misslyckades totalt enda gången jag körde moppe så är det härligt med alla motorcykelbilder och -texter. Favoriterna är filmklippen från “Babes ride out” och liknande. Hur man överlever i ett vidrigt politiskt klimat är också lärorikt och blir tyvärr alltmer aktuellt här i Sverige… Tack för en unik och ständigt inspirerande blogg!

  • Cinderalley

   Åh tack själv! Jag har något sorts mål om att göra fler filmklipp, så det kanske kommer fler såna någon gång också.

 • Honey

  Trodde jag lyckades posta häromdagen, men det inlägget verkar ha hamnat i ingenstans, så jag testar igen!
  1. Var bor du?
  Göteborg
  2. Hur gammal är du?
  39
  3. Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit?
  Fan vet. Några år? Jag är ganska säker på att jag hittade hit via Mirijams blogg i alla fall.
  4. Har vi träffats?
  Nope.
  5. Har du en blogg?
  Jag hade en, men den var så sjukt tråkig så jag la ned den. Men jag är @honeysue1337 på Instagram.
  6. Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.)
  Alltså, jag är väl ganska nöjd som det är egentligen. Din blogg är i alla fall en av de få där jag alltid går in och läser alla inlägg när de dyker upp i min feed, så det är ett bra betyg från mig. Jag är väl oftast intresserad av privata bloggar, sådana som du nämner, men tycker att du är ganska privat redan? Lagom, liksom.
  7. Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar?
  Egentligen inte. Eller, jag var ju orimligt exalterad när du skrev om RuPaul’s Drag Race och framför allt när vi tyckte lika om finalen i All Stars, men sånt kan man ju inte hålla på med jämt 🙂 Kanske lite mer om katterna? Annars tänkte jag bara säga att det är kul att du fått någon vars intresse för motorfordon brukar sträcka sig till t ex ett vagt “tja, den är blå?” att vilja läsa om motorcyklar. Och så älskar jag matinläggen. Matbilder ftw!

  • Cinderalley

   GAH, upptäckte just att din kommentar och ett gäng andra hade hamnat i spam-filtret. Tack för att du skrev igen, och för en fin kommentar. Längtar redan efter nästa RPDR-säsong 🙂

 • CC

  Var bor du? På landet i Småland

  Hur gammal är du? 45

  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Typ 8 år. Var nog via Mirijam.

  Har vi träffats? Nej inte IRL. Bara här och på IG.

  Har du en blogg? Nej

  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? Gillar mixen du har av motor (även om jag är mer inne på gamla bilar), resor och kontrasterna mellan Usa o Sverige. Tycker om att läsa både om dina äventyr o vardag. Ska bli kul att kolla in hästar igen. Och läsa om ditt nya jobb.

  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar? Fler inlägg?

  • Cinderalley

   Åtta år!!! Ska faktiskt åka och kolla in ett nytt stall på tisdag, så fler hästinlägg kommer förhoppningsvis snart 🙂

 • Anna

  Var bor du? Åbo, Finland
  Hur gammal är du? 27
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Via Peppe, kanske 2-3 år sedan?
  Har vi träffats? Nej, tyvärr inte!
  Har du en blogg? –
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? Allt om vardagen i USA, kontraster USA vs Sverige, ditt jobb, drömmar, rädslor, mål i livet. Inget direkt som jag vill ha mindre av!
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar? Du verkar så sjukt cool och självsäker, keep it up! Skriv gärna ännu mer om typ klimathotet, vad du själv gör för miljön, eller upplever att du kan göra just nu! (Vet ju att du är vegetarian/vegan men andra grejer kanske. Och typ hur folk förhåller sig till detta där ni bor)

  • Cinderalley

   Åh tack! Ja jag borde skriva mer om miljöfrågor här, speciellt eftersom USA är på väg åt helt fel håll under nya administrationen. Läskigt.

 • Emelie

  Hej! Är 27 år och bor i Västerås. Kommer inte ihåg hur jag hittade hit men har nog följt dig i 2-3 år nu. Vi har inte träffats tyvärr. Jag har bara instagram. Har fastnat här dels för att du har en jättebra blogg. Sen har vi en del gemensamt såsom katter, harleys böcker m.m. Jag åker hoj här i sverige och som tjej i min ålder är jag ganska ensam om det. Sen upptäckte jag din blogg och fick en gnista hopp när jag såg hur vanligt det faktisk är med tjejer som åker hoj ute i världen. Tycker allt du skriver är intressant och inspirerande på ett eller annat sätt så bara fortsätt. Varför inte skriva en bok? 🙂 Hoppas vi kan ta en hojtur nån gång. Kram

 • annakarin

  Var bor du? Vasa i Finland.
  Hur gammal är du?
  Hur länge har du läst den här bloggen och hur hittade du hit? Hittade ganska nyligen hit via Peppes blogg.
  Har vi träffats? Nej
  Har du en blogg? http://annakarinnyman.com (har bloggat i många år men började nyligen på ny kula)
  Vad vill du läsa mer av här och vad vill du läsa mindre av? (Motorcyklar, jobb, äventyr, att bo i USA, politik, mat, böcker, vardagsinlägg, osv.) Vill se lite mera vardagsinlägg. Tycker dina inlägg om roadtrips är väldigt intressant och kul att läsa, kanske för att jag drömmer om att köra genom USA.
  Har du några frågor, rubrikförslag eller annat du vill att jag skriver om? Eller någon annan kommentar? Såg via instagram att Paul besökt Sverige, vill gärna höra vad han tyckte om Sverige. Sen vill ha höra om dina tatueringar, finns det stories bakom dem? alltså har alla nån betydelse eller “bara” att de är snygga 🙂 För du har snygga tatueringar! Mina går också i samma stil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *