Jobbrelaterat,  Resor

Burträskbingo och neonskyltar i Cincinnati

Hörrni, tusen tack för att ni svarar på frågorna i förra inlägget. Lovar att svara på alla kommentarer. Och obs att jag verkligen inte försökte fiska komplimanger, men nu fick jag ett helt gäng i alla fall. Suger åt mig som en svamp ska ni veta.

Under tiden kan vi ta en titt på detta: mina två sista dagar i Ohio förra veckan. 

I fredags började min arbetsdag här, på American Sign Museum i Cincinnati. Jag ÄLSKAR Americana och sån här estetisk 50-talsnostalgi, så var extremt peppad på att få åka hit. Och det var verkligen hur coolt som helst. Rekommenderar, om ni skulle ha vägarna förbi södra Ohio. 

Vi hade i alla fall ett spännande möte med lunch och drinkar här på muséet innan vi åkte tillbaka till kontoret.

Alla som jobbar på Roadtrippers hade flugits in för morgonmötet, och resten av dagen var det bara lekar och att ha kul som gällde. Vi började med att dela in oss i lag och spela flip cup, vilket är kanske det mest amerikanska jag någonsin gjort. Typisk sån grej man gör på frat parties. Jag är dock väldigt tävlingsinriktad, även när det kommer till oseriösa tävlingar, och mitt lag vann!

Nästa lek var en scavenger hunt. Nu sökte jag på en svensk översättning och det heter tydligen burträskbingo på svenska? Är det ett ord folk använder? För den oinsatta går det alltså ut på att springa runt och checka av olika grejer från en lista – på denna stod allt från “take a photo with someone with a man bun” till “get a tattoo”. Så här såg mitt lag (Team Daddies – det var jag och ett gäng pappor) ut när vi checkade av “stay hydrated”. 

Ganska många av aktiviteterna på listan var alkoholrelaterade. Jag var dock helt galet bakis från kvällen innan, då jag hade varit ute och druckit fyra (!) öl med mina kollegor, så jag drack bara vatten hela dagen. Har på riktigt inte varit så här bakfull på flera ÅR. Vet inte vad de stoppar i ölen i Ohio egentligen. 

Och vet ni, mitt lag vann denna tävling OCKSÅ! Första pris var varsin Polariodkamera. Jag ser inte så glad ut här, men jag skyller på bakfyllan. Jag har velat ha en sån här kamera hur länge som helst, så det var verkligen ett helt perfekt pris. Och det gjorde det klart värt att springa runt och förödmjuka sig själv på stan halva dagen.

Nästa dag var det lördag och dags att åka hem, men mitt flyg gick inte förrän klockan 18 så jag hade hela dagen på mig att hänga runt. Inget av lagen från gårdagens tävling hade lyckats checka av “get a tattoo” från listan, så jag tänkte att jag skulle retroaktivt ge mitt lag extra poäng genom att göra det dagen efter istället. 

Det här blev det! En Roadtrippers-inspirerad tatuering. Det handlar alltså om att ta sig från punkt A till punkt B genom att ta så många omvägar som möjligt, så man hinner uppleva en massa på vägen. Helt klart en filosofi jag skriver under på. 

Och det var slutet på min första hela vecka på nya jobbet. Känns som att jag har hittat helt rätt.

7 Comments

 • Elin

  Burträskbingo har jag aldrig hört talas om, men tror inte det riktigt finns något bra ord för det på svenska? Skattjakt kanske?
  Är också väldigt sugen på en instax, men funderar på om jag ska börja framkalla instagram-bilder i instax format och se om jag gillar det först. Gissar att kameran sällan kommer att få komma fram på grund av att jag tycker den verkar vara lite skrymmande, eller är den smidig att få med?
  Läst ikapp lite senaste dagarna då jag knappt velat öppna datorn i sommar och måste säga kul med nytt jobb, grattis!

  • Cinderalley

   Oh tack! Ja, skattjakt låter ju helt klart bättre, även om burträskbingo är ett sjukt roligt ord att säga haha.
   Kameran är definitivt skrymmande, plus att det är ganska dyrt och bökigt med film och sånt. Jag tror att jag mest kommer ha med min på väldigt speciella äventyr.

 • emma

  så skönt att höra att andra också blir superbakis på få enheter! min gräns brukar vanligtvis gå vid tre öl, allt över det, ja då vet jag att jag kommer få sona dagen efter. har nu märkt att jag även blir bakis på tre öl, så min gräns är numera två. var ska detta sluta?

  • Cinderalley

   Ja, same! I alla fall om jag dricker finöl, typ IPAs, då räcker det med två för att jag ska känna av det nästa dag. Brukar dricka Bud Light Lime om jag vill dricka fler än två-tre öl, det blir jag inte lika bakis av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *