Vardagsanekdoter

Jag har röstat!

Igår gjorde jag min medborgerliga plikt och gick till Svenska Konsulatet här i San Diego för att rösta i riksdagsvalet. Det här är det tredje valet jag har röstat i sen jag flyttade till USA, men det var första gången det var kö för att få rösta. Jag vet inte om det säger något, men tycker ändå att det var intressant. Det här är ett viktigt val! (Jag röstade på Vänsterpartiet om någon undrar.)

Det är ju valår i USA också, och även om det “bara” är midterms och inte presidentval så känns det här som det viktigaste valet på väldigt länge. Om Demokraterna inte tar tillbaka representanthuset eller senaten (helst båda) från Republikanerna så kan det verkligen ha sjukt otrevliga konsekvenser för minst en generation framåt. Till exempel kan Trump då få chansen att tillsätta fler uberkonservativa domare till Högsta domstolen. Och då är det Handmaid’s Tale nästa för amerikanska kvinnor. 

Och jag behöver väl knappast berätta för någon vad som händer om Sverigedemokraterna får någon sorts majoritet eller reellt inflytande i Sverige. USA får agera skräckexempel.

TVÅ viktiga val på samma gång är alldeles för mycket. Jag kommer ha konstant stresspåslag fram till november. Det kommer bli en lång höst detta.

6 Comments

  • Linda

    Jag håller med Vänsterpartiet om det mesta, men kommer inte att rösta på dem eftersom de vill att Sverige ska lämna EU. Detta är en av de viktigaste frågorna för mig så det lutar åt F! eller S, eller möjligen MP (även om jag stör mig på att de inte lever som de lär). Var helt inne på F! först men det blir nog en taktikröst istället, tyvärr eftersom jag hellre hade röstat med hjärtat. Hursom, det viktigaste är att SD (och helst Alliansen också) inte får någon makt.

    • Olle

      Till Linda. V arbetar tyvärr inte längre för att lämna EU utan för att reformera EU, enligt Sjöstedt. Och därmed lämnat walkover i EU-frågan till högerpacket. V har alltså i praktiken gått och blivit sossar. Men vänstersossar är bättre än högeravgrunden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *