Vardagsfilosoferande

Måste hitta på någonstans att gå och något att göra

Jag känner mig rastlös. 

En grej som hände när jag var i Sverige hela juli var att jag gick så himla mycket. Snittade på nästan en mil om dagen. Här i San Diego går jag ingenstans. Förutom en daglig promenad runt kvarteret med lillhunden, men den är så kort och långsam så den räknas knappt. 

Jag saknar att promenera, men jag vet inte riktigt vart jag skulle gå. Vi bor djupt inne i ett villaområde med få saker inom gångavstånd (och dessutom är det en miljon grader varmt just nu, vilket gör det ännu knepigare att vara ute och röra på sig). I Stockholm bodde jag mitt på söder och promenerade överallt. Tog knappt tunnelbanan, om jag inte skulle utanför tullarna. En gång tog jag en Uber för att det spöregnade och jag hade packning. Men annars: fötter. 

Det är märkligt hur lätt det var för mig att liksom falla in i mitt gamla liv. Här har jag aldrig hörlurar eller böcker med mig, och måste ta bilen (eller ja, motorcykeln då eftersom jag precis sålde min bil) för att ta mig någonstans. I Stockholm promenerade jag runt och lyssnade på musik och poddar, och hade alltid en bok i väskan om jag skulle hamna på en buss eller ett tåg. 

Det finns så många grejer jag saknar med Sverige. Inte tillräckligt för att vilja bo där, men ändå så att det liksom ligger och skaver. Maten är en grej, all mat är godare i Sverige, det är ett 100% sant påstående. Och så då att man (i alla fall i storstaden) kan ta sig runt utan att behöva köra. 

Jag älskar att jobba hemifrån, men när arbetstagen är slut behöver jag ta mig ut ur huset för att inte helt förlora förståndet. Igår jobbade jag halva dagen från ett café, det hjälpte lite. Annars sitter jag här klockan 16:30 och försöker komma på något att göra. Vad gör folk efter jobbet egentligen? Antar att de som jobbar på kontor har motsatt problem och bara vill hem, men typ frilansare då? Vad gör man? 

10 Comments

 • Jenny

  Jag promenerar rätt ofta från ställe till ställe, men jag har allt rätt nära till mig. Går hem från jobbet t.o.m, även om det tar en halvtimme ungefär. Brukar dock ta bussen till jobbet, så man slipper vara svettig och äcklig redan när man klockar in. Men jag önskar att jag gick mer, bara för att gå. Liksom en liten runda på kvällen eller morgonen.

  • Cinderalley

   Jag gick faktiskt upp till 30th och University och hem igen häromdagen, det blev runt 8 km totalt. Så länge man är där i närheten eller där ni bor är det ju rätt walkable ändå.

 • annak

  åh jag tyckte kalifornien hade fantastiskt bra mataffarer, massor av goda gronsaker och frukt.

  ja många har nog motsatt problem, svårt få tiden att racka till det man vill/maste gora. Man kan spela ett instrument och forsoka bli bra pa det, då har man aldrig nagon fritid 🙂

  • Cinderalley

   Jo det finns ju mycket lokalt odlade grönsaker här, det är väl det då.
   Tänkte faktiskt försöka starta band igen, det borde lösa alla mina problem 🙂

 • Annika

  Nu är jag ju inte helt säker på var du bor men jag trodde ändå det var hyfsat centralt. Jag har alltid gått genom san diego: Hela Adams Ave från Kensington och västerut är gångvänlig, eller 30th st från North Park till South Park eller Park Ave genom Balboa Park. Man kan ju även gå 3rdveller 4th ave från Kensington ner till stan. Och förstås genom parken. Tycker att de områdena är mycket mer gångvänliga än vad många tror och vet. Bussarna funkar också där fast man måste ha jite kontanter.. Men det är klart att det är inte riktigt som att gå i ett Stockholm….

  • Cinderalley

   Jo när jag bodde i Normal Heights (38th och Monroe) för ganska många år sen gick jag överallt. Kan i och för sig gå till 30th/Uni eller South Park, men det är ganska många kilometer i varje riktning, så inget man gör varje dag direkt. Men gick 8 km genom North Park nu i helgen och det var himla trevligt faktiskt.

 • Linda

  Jag går massor pga två hundar som vill röra på sig, och för att jag – som du gjorde i Stockholm – går överallt. Om jag inte hade hundar skulle jag nog ge mig ut och springa oftare istället, eller gå till gymmet. Har svårt att hinna med det nu så det hade varit lyxigt att göra. Du kanske kan gå och simma? Lära dig ett nytt språk, eller något annat kul? Volontärarbete?

  • Cinderalley

   Håller på att lära mig spanska, och går redan och simmar 🙂 När det blir lite kallare börjar jag nog springa igen också. Tack för många bra förslag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *