Drömhuset

Lite nytt hemma hos mig

Nu har jag bott i min nya lägenhet i två och en halv månad och har börjat komma lite mer i ordning sen sist. Då var det mest sovrummet och ena väggen i vardagsrummet som var klara, men nu har jag lite nya grejer här hemma som vi kan ta en titt på. 

Först och främst har jag numera, sen några timmar tillbaka, ett litet matbord med stolar. Har begränsat med plats så jag har fått vara lite kreativ med vilken typ av möbler jag skaffar. Oj vad jag har letat efter ett lämpligt matbord. Hittade detta lilla röda diner-bord på rea på Home Depot omkring Black Friday, och sen tog det ungefär lika lång tid att hitta några stolar som passade. Dessa fick jag levererade hem idag och det blev ju rätt fint ändå?

Postern på väggen är också ny. Against Me är som bekant mitt favoritband, och när de började sälja såna här “mystery tour poster bundles” beställde jag en till mig själv i julklapp. Fick tre affischer och denna var min favorit. Tänkte ge bort de andra två. Ja, och dödskallen är ett pepparkar. Hade ett likadant för salt också, men det drog någon av katterna i golvet så det finns inte längre. 

Nytt i köket: en mikrovågsugn! Hade tänkt försöka vägra mikro så länge som möjligt, men det är svårt när man jobbar hemifrån och vill värma upp rester till lunch. Denna är extremt opraktisk (det går inte att ställa in exakt tid, man får gissa lite), men den är fin. Priorities. 

Jag blev inspirerad att skaffa en egen neonskylt när jag skrev den här artikeln om The Neon Museum i Las Vegas. Nu hänger denna batteridrivna blixt bredvid ytterdörren och gör mig glad varje gång jag tittar på den. 

En till ny poster, denna med en elak katt. Den är från Cat Magic Punks som jag varmt rekommenderar till alla som gillar den estetiska kombinationen katter, satanism, punk och antifascism. 

Sist men inte minst hängde jag just upp en ljusslinga på min lilla altan. Tänkte vara anti och vänta till efter julen med att hänga upp utomhusbelysning. Tycker att ljusslingor är fina året runt. 

Det var det! Nu ska jag bara skaffa gardiner i tre rum och sen är det klart. “Klart”.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *