Helgen som gick

Tre dagar och tre olika hojar

Vi har haft långhelg här i USA den här helgen pga Martin Luther King Jr. Day och jag har i princip inte suttit stilla en sekund. Så här har denna helgen sett ut.

I lördags skulle jag egentligen åkt norrut för att gå på ett födelsedagskalas på stranden på dagen, men den planerade stranden var stängd och kalaset flyttades i sista sekunden till Newport Beach, men det kände jag var alldeles för långt för att köra. Så jag stannade hemma och tvättade den här hojen istället. Hon var så jäkla skitig så det var på tiden.

Har för övrigt sprillans nya stötdämpare som matchar min manikyr perfekt. 

Lite senare på kvällen gick jag och Sarah till vår bästa veganska black metal-restaurang Kindred som firade 4-årsjubileum hela helgen. Den här dagen var temat “Wizard Fest”. Vi beställde varsitt glas mousserande rose för att fira.

Det var så SJUKT mycket folk. Vi hade tur och fick sittplats vid baren eftersom vi kom dit tidigt, och folk liksom gled runt bakom oss och väntade på att vi skulle bli klara så att de kunde sno våra platser. Inte så trevligt, men jag är i alla fall väldigt glad att det går så bra för den här restaurangen. 

Efter middagen mötte vi upp med min nya kompis Lou på en annan bar och sen kom någon på den briljanta idén att gå och sjunga karaoke. Vi hyrde ett privat rum och sjöng loss. Jag hade aldrig sjungit karaoke innan eftersom bara tanken på att sjunga inför folk ger mig kallsvettningar, men så här med bara tre personer var det hur kul som helst. Om ni följer mina stories på Instagram kan ni eventuellt ha behövt lyssna på min version av Lonely Islands “On a boat” (älskar den). Ber om ursäkt i så fall. Det var i alla fall sent och vi var runda under fötterna och det här var tydligen det enda fotot jag fick till.

På söndagen var det strålande väder ute, 22 grader och blå himmel. Jag och A lastade upp våra dirtbikes i hans truck och körde ända ut i öknen. Om jag ska fortsätta hålla på med den här hobbyn så behöver jag nog sälja min bil och köpa en pickup istället, något jag inte är så himla sugen på. Men gillar inte heller att vara beroende av andra för att kunna frakta den här hojen någonstans. Ja, nu tänker jag bara högt. Vi får se vad som händer.

Vi körde runt i Ocotillo Wells i några timmar tills jag var så utmattad att mina ben skakade. Det är så sjukt jobbigt att köra offroad?! Jag visste ju egentligen det redan, det var lite anledningen till att jag ville börja hålla på med detta eftersom jag behöver motion som är rolig. Men det är verkligen 100 gånger mer fysiskt påfrestande än jag hade kunnat föreställa mig. Plus att jag tror att den här lilla hojen egentligen är för liten för mig ,så jag borde nog köpa en snäppet större istället. Det vore bättre för min stackars rygg. MEN! Titta vad fint det är här ute! 

Älskar öknen. Speciellt så här års. På sommaren brukar det vara runt 35-40 grader här ute, men på vintern och våren är det alldeles perfekt. Vi hade i alla fall planerat att stanna och titta på solnedgången eftersom ökensolnedgångar brukar vara väldigt dramatiska, men det var alldeles för molnigt så det blev inget. Men men. Bra dag oavsett.

Ja sen blev det måndag och jag tillbringade halva dagen på en laundromat och tvättade allt jag ägde, inklusive alla sängkläder, filtar och handdukar. Andra halvan hängde jag i garaget och försökte sätta tillbaka kedjan som hade gått sönder på min chopper. Jag har tre hojar och alla fick varsin dag av uppmärksamhet den här helgen, det känns ju rättvist och bra ändå.

8 Comments

 • Hanna

  Hej,
  hittade din blogg av en slump (tror nån svensk bloggare tipsade om sina favvobloggar) för ungefär ett år sen.
  Och, vad jag gillar din blogg! Så vackra bilder, roliga äventyr och det verkar ju sjukt kul att köra MC, något jag aldrig själv gjort. Har inte varit i USA heller. Det är så kul att läsa om någon som verkar leva sitt drömliv och tar tag i saken. Typ: gillar inte kyla = flyttar till San Diego 🙂 Ville bara säga det, att dina texter piggar upp när jag kommer till jobbet en gråtrist januarimorgon.

  //Hanna

 • Linda

  Jag är så jäkla avundsjuk på att ni kan vistas ute i trevliga temperaturer så här års. Här har vi haft typ olika nyanser av grått, med eller utan tillhörande regn, blåsigt och allmänt miserabelt i all världens evigheter nu. Idag skiner dock solen! Hade det inte varit för att jag har hela mitt liv här, och en examen som inte funkar i USA (utan flera års studier och examina) så hade jag fasen också flyttat.

  • Cinderalley

   Jo jag var ju i Stockholm över julen och insåg verkligen varför jag inte bor där. Men fint att solen har tittat fram i alla fall!

 • Jenny

  Vad var det for karaoke stalle? Har bara varit en gang pa ett sant dar stalle med privat rum, men tyckte det var sjukt roligt. Som du sa tycker jag det ar lite for mycket att sta och sjunga framfor folk men privat rum ar en helt annan sak 😀
  Alltsa solstralarna pa det dar fotot med dig pa hojen. Tank att vi far bo har! <3

  • Cinderalley

   Det finns ett gäng uppe på Convoy. Det vi gick till heter HIVE. Och ja, känner mig lycklig varje dag som får bo här ♥

 • Anja

  Hej, lyssnar du på musik när du kör? Kan du inte rekommendera lite bra roadtripmusik? Jag har ju mina stora favoriter Kitchen Dwellers (kanske tom fick from från din blogg? Kommer inte ihåg var jag upptäckte dom men är typ besatt) men är alltid på jakt efter mer.

  • Cinderalley

   Ja, lyssnar alltid på musik! Jag har en låååång playlist med typ alla låtar jag gillar som jag lyssnar på nästan varje gång jag kör. Mitt tips är att bara lyssna på låtar du kan eftersom det är svårt att höra musiken annars när man kör hoj eftersom det är så mycket annat oväsen (motor, vind, etc). Har nog aldrig hört Kitchen Dwellers? Men ska kolla in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *