Matbloggen

Våfflor till middag

Igår fick jag plötsligt en enorm craving efter våfflor. Mycket oklart varför eftersom jag inte har ätit våfflor på många år, och har aldrig tidigare gjort dem själv. Det är liksom inte en sån sak jag brukar vara sugen på. Men vem är jag att förneka mig själv en craving. Det fick bli våfflor till middag.

Jag började med att åka till Target och köpa ett våffeljärn eftersom jag inte ägde ett. Tänker att man kan använda det till andra saker också, typ varma mackor, om det skulle visa sig att jag aldrig blir sugen på våfflor igen.

Sen picklade jag rödlök efter det här receptet och gjorde en våffelsmet efter det här receptet. Lät både löken och smeten stå i kylen i ett par timmar.

Sen var det middagstid och dags för våfflor. Gjorde två stycken och insåg genast att jag hade gjort alldeles för mycket smet för en person. Det får bli våfflor två dagar i rad helt enkelt.

Sist men inte minst toppade jag våfflorna med micro arugula (vet ej vad det heter på svenska, kanske ung ruccola?), avokado, tomat, getost, picklad rödlök, olivolja, balsamicoglaze, flingsalt, peppar och persilja.

Det blev SÅ GOTT?? Den här kombinationen av toppings går ju att äta som en väldigt trevlig sallad, men det blev ännu bättre på en våffla.

10/10 kommer laga igen.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *