Resor

Hej från Milwaukee

Här är det inte en lugn stund. Jag kom hem från Alaska för två veckor sen, och nu befinner jag mig sen några dagar tillbaka i Milwaukee, Wisconsin. Är här och hälsar på en person, och vi försöker hinna med så mycket som möjligt den här veckan innan det är dags för äventyr framåt helgen.

Av en olycklig (?) slump gick Milkwaukees basketlag till NBA-final den här veckan, för första gången på typ 50 år, så stämningen i staden har varit helt uppskruvad. Jag är HELT ointresserad av basket, men försökte att i alla fall heja på the Bucks lite grann av solidaritet. Och när de vann igår kväll firade vi på en balkong på tionde våningen medan staden fullkomligt exploderade nedanför. Det var fyrverkerier, tutande bilar och lyckligt skrikande människor överallt.

Andra grejer vi har gjort? Ätit ost och druckit öl (Wisconsin är känt för båda), cyklat runt i staden, träffat kompisar, gått på block-party, promenerat på stranden längs Lake Michigan, samt det bästa av allt: besökt Harley-Davidson-museet.

Harley-Davidson grundades i Milwaukee 1903 och har fortfarande sina högkvarter här. Jag som har två Harleys i garaget och har ägt många fler tycker att det är oerhört spännande att befinna mig där allt började.

Personen jag hälsar på jobbar dessutom som ingenjör på H-D och gav mig en guidad tour av museet, så det var fint att få en massa insider-info om allt möjligt.

Vi fick till exempel se världens äldsta Harley.

Och hur motorerna har utvecklats genom åren.

Ja det var väl bara det just nu. Jag har inte semester utan jobbar medan jag är här, så nu ska jag fortsätta jobba. Sen är det dags att packa, för imorgon kväll sticker vi iväg på en liten motorcykelroadtrip genom Wisconsin och Michigan. Det kommer fler bilder från både den här resan och Alaska så fort jag är hemma i San Diego igen.

2 Comments

  • Agnes

    Tänk att få jobba med ens passion! Det är verkligen lycka. Själv söker jag fortfarande efter mitt kall i livet ?

    Är tacksam att vi får hänga med på dina resor och äventyr ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *