Sverige

Stockholm, snart ses vi!

Först en liten uppdatering om hur det har gått sen olyckan förra veckan: Ett av mina skrapsår blev infekterat så jag fick pallra mig iväg till sjukhuset i torsdags. Där fick jag antibiotika samt blev skickad till röntgen för att kolla så att jag inte hade några frakturer på svanskotan. Det hade jag inte. Nu har svullnaden och smärtan gått ner rejält och jag kan gå hyfsat normalt igen. Skrapsåren på handen och ryggen är det dock värre med, men jag hoppas att de blir bättre snart de med.

Speciellt eftersom jag… *drumroll*… åker till Sverige nästa vecka!!! Har jag ens sagt det på bloggen? Pga pandemin har jag inte varit hemma och/eller träffat min familj sen 2019, alltså på TVÅ OCH ETT HALVT ÅR. Det är helt oacceptabelt. Men min lillebror ska gifta sig om några veckor och jag passar på att hänga i Stockholm i en knapp månad när jag ändå är där.

Jag har inte träffat min brors blivande fru (eller deras hundvalp) och jag har inte sett deras hus. Min andra bror har numera en ettårig son som jag inte heller har träffat. Man missar en del på två och ett halvt år när man bor på andra sidan jorden.

Hoppas i alla fall på fint försommarväder (jag har inte varit i Stockholm i maj/juni sen 2008 så jag har verkligen ingen aning längre om vad man ens kan förvänta sig så här års) och att få krama alla jag saknar. Ser även fram emot att äta oerhörda mängder svenskt godis, bröd, ost, yogurt, kanelbullar och så vidare.

Men att sitta på ett flygplan i 14 timmar med smärtsamma skrapsår i ryggslutet låter mindre kul, så håll tummarna för att de börjar läka lite bättre snart, okej?

9 Comments

 • Kath.

  Låter jätteobehageligt ut att sitta på ett flygplan i den författningen. Krya på dig! Hoppas det läker snabbt.

 • Gunnie

  Åh, att snart få krama om sin dotter för första gången på 2 1/2 år! Du är så välkommen och efterlängtad!

 • Linda I

  Så skoj! Hoppas flygresan går bra! ?
  Jag kan förstå känslan, har en bror i USA som vi inte träffats sedan innan pandemin, så det ska bli riktigt roligt att ses nu till sommaren

  • Hans Grönstedt

   Alltid kul med en Sverigeresa trots alla konstigheter som sker där. Låter förskräckligt att sitta i boskapsklass med dålig rygg, har inte åkt i economy sedan 2002, 2-3h är det maximala jag kan sitta där så man får helt enkelt punga ut $3500 för business. Jag tvingas resa dit i juni för att förnya mitt pass och mitt BankID då jag klantade till det när jag bytte iPhone och nu har jag inget E-leg som numera krävs att få en tid bokad. Vansinnigt att år 2022 skall det vara så krångligt för oss utlandssvenskar att förnya passen som gäller bara i 5 år.

    • Hans Grönstedt

     Konstigheter? Ja, man tycker ju att det är lite märkligt att ingen har fått kontroll på problemen som massinvandringen har kommit med, det är materialbrist för att tillverka pass precis som det är i Venezuela, passtider säljs svart, Skatteverket ska krångla med min frus SINK-skatt, PostMord kan inte leverera så får min gamla mor vänta jävligt länge på julkort osv… osv… Så var det inte på tiden jag bodde i Stockholm tills jag flyttade till Texas 1997.

     Vad gäller ”boskapsklassen” så kan jag säga att jag har rest en del i tjänsten som management consultant och då har arbetsgivaren betalat hutlösa summor för business som jag inte vill ens tänka på. Tack vare det så blev det en del flygpoäng, är 2 Million Miler på United som ger Lifetime Platinum. Med dessa poäng fick jag och min fru plus mina två barn åka i business när vi besökte Sverige på somrarna. Är evigt tacksam för det då annars skulle mina barn inte få besöka hemlandet eller så skulle vi få sitta och trängas. Numera är det svårare att få tag på platser för miles så jag får helt enkelt ta det ur besparingarna när man ska åka längre bort. Tur att båda barnen har flyttat hemifrån och de fick en scholarship för college så kan jag tömma min college fund account på lite roligare saker 😉 $3500 är absolut mycket pengar men om man tänker i förhållande till vad business till Europa kostade för 10 år sedan så är det faktiskt ett ganska bra pris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *