Sverige vs. USA

Det blev inte bra

Jaha, vad ska man säga om gårdagens val? Jag var så nervös igår att det enda jag kunde komma på att göra var att åka till Ikea och köpa mjukglass.

Jag har ingen djuplodande analys att erbjuda, men kan i alla fall säga detta: Varje gång det händer något som gör att Sverige blir mer likt USA blir jag alldeles kall inombords.

Att bo här, speciellt sen 2016, är som att sitta på någon sorts facit över vad som händer när högerextrem skrämselpropaganda vinner över medmänsklighet, kunskap och sunt förnuft.

Spoiler alert: Det blir inte bra.

10 Comments

 • Hanna W

  Inge kul alls. Håller mitt hopp till utlandsrösterna, de brukar ju vara blå, men tänk tänk om de inte är det! Det pågår kontrollräkning nu, tidigare ogiltiga röster kan nu bli giltiga. Lever på det lilla hoppet ett par dar till att det skall svänga i sista stund…

 • Emelie

  Vi brukar sitta på jävligt höga hästar vd gäller det mesta i Sverige, särskilt i jämförelser med USA. Men nu känns steget inte långt till en orange statsminister.

 • Linda

  Nej, skrämmande hur vi går samma väg som så många andra länder. Hoppas fortfarande på ett mirakel eftersom det är så (relativt) få röster som skiljer, men det ser ju onekligen dystert ut. Extra synd att vi inte fick ha en kvinnlig statsminister längre än så här! Gillar Magdalena och hade sett fram emot att se vad hon skulle kunna göra.

  • Sanna

   Ja, man vill ju ändå (möjligen något naivt) tro att svenskar borde veta bättre, men ändå faller man för samma skitpropaganda som så många andra länder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *