Jag glömmer alltid bort att blogga på helgerna, men nu är det måndag så då får jag väl lov att skriva något här. I lördags var jag på min första babyshower. Det är konstigt egentligen, under de senaste åren känns det som att nästan varenda person jag känner i Sverige gått och blivit förälder. Men här är barn fortfarande ett ganska främmande koncept bland mina vänner, trots att jag umgås med rekordmånga par. Och det är jag rätt tacksam över, jag har noll tålamod och energi när det kommer till ungar.

Jag brukar av ovanstående anledning tacka nej de fåtal gånger jag blir bjuden på babyshower, men den här gången gjorde jag ett undantag. Min fina vän Becca är i åttonde månaden med sitt andra barn och jag känner mig en smula personligt investerad i hennes graviditet eftersom jag var den första som fick veta om den.

Hon väntar en flicka och dekoren gick följaktligen i uteslutande rosa, eftersom det över huvud taget inte existerar någon genusdebatt här. Istället är det självklart att små flickor ska kläs i rosa och små pojkar i blått, och att de ska uppfostras helt olika. Det kan man ju tycka vad man vill om. Själv gav jag ett par svarta bebisskor med dödskallar på i present, i en personlig protest mot allt det rosa.