Uncategorized

MÅNDAG

1. Jag har börjat skolan igen, den här terminen kommer bli grym. Hör bara vilka kurser jag läser: Literature of the Law in Ancient Greece and Rome, Youth Culture in the Age of Rock samt Screenwriting. Mina dagar går helt enkelt ut på att läsa grekiska tragedier varvat med det bästa från beatgenerationen (just nu: Aiskylos Orestien och Kerouacs On the road; det är nog 8 år sen jag läste On the road senast, så det är på tiden med en omläsning), samt skriva utkast till filmmanus. Jag kan tänka mig tråkigare sätt att få tiden att gå.

2. Jag, Freddie och Tim har startat ett nytt punkband. Inget bandnamn än så länge, men det lutar åt The Water Tower Drunks. Eftersom vi bor i North Park, känt för sitt vattentorn. Lokal prägel är viktigt om man vill göra sig ett namn snabbt, och det vill vi ju.

3. I fredags var vi på oi-spelning på O’Connells bar och fick bevittna från första parkett hur en kille från spelningen blev skjuten i huvudet och dog. Jag såg bråket som ledde fram till dödsskjutningen, vännerna jag var där med såg själva skottet. Så här är det att bo i Amerika.

4. Trots de uppenbara nackdelarna med att bo i Amerika vill jag inte flytta härifrån. Och jag har kommit på ett sätt att få stanna i åtminstone ett år utöver mitt visum, förutsatt att jag hittar ett jobb. Så räkna inte med att jag kommer hem till Sverige igen i första taget.

5. På fredag sticker jag om allt går som planerat till Las Vegas på Punk Rock Bowling. Jag är egentligen pank, men i och med att bensinpriset i det här landet just nu är lägre än någonsin (ungefär 4 kronor litern enligt en snabb överslagsräkning) och vi är fyra personer som klämmer in sig i min lilla bensinsnåla Toyota, blir det praktiskt taget en gratisresa.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *