Uncategorized

MÅNDAG 3

Okej, ett sista inlägg idag, sen hittar jag på något annat att göra.

Av någon anledning har jag haft svårt att hitta läsro den här vintern, och för ovanlighetens skull har jag därför olästa böcker i bokhyllan – allt från Nathalie Sarraute till Bruno K. Öijer. Julklappsskörden det här året innehöll inte bara en Betsey Johnson-väska och ett $100 presentkort på T.U.K-skor, utan även Carsten Jensens Vi, de drunknade (äntligen i pocket!) samt Air Mail: Brev mellan Tomas Tranströmer och Robert Bly 1964-1990, vilket innebär att att-läsa-listan har blivit ännu längre. Trots detta finns det ett par böcker jag just nu önskar att jag hade haft med mig från Sverige, böcker som av olika anledningar känns angelägna att läsa om. Topp 4:

– Willy Kyrklunds Solange (alltid)
– Elisabeth Rynells Hohaj (för att den är så vacker att det gör ont)
– Nikanor Teratologens Äldreomsorgen i Övre Kågedalen (för att det är ont om språkfascistisk naziporr på norrländska i Kalifornien)
– Maria Gripes Torddyveln Flyger i Skymningen (för att det var så länge sen)

Jag skulle inte satsa pengar på att North Parks bibliotek har böcker på svenska. Men det kan ju för all del vara värt ett besök ändå.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *