Uncategorized

FREDAG

Stackars försummade bloggen, det ska det bli ändring på nu. Det händer mycket just nu, är den enkla anledningen till att jag inte har hunnit skriva på sistone. Igår gick jag min sista dag i skolan. Det var den sista dagen på UCSD och därmed min sista dag på college – någonsin. Jag tog ut min examen från Stockholms Universitet för ganska exakt ett år sedan. Det var liksom ingen stor grej, jag fick hem ett papper i brevlådan som bekräftade att jag hade en filosofie kandidatexamen. Här är det totalt annorlunda, kanske framför allt för man i USA pluggar på college i fyra år (möjligen plus minus något år, beroende på om man är lat eller ambitiös), sen tar man examen med pompa och ståt och sen är man vuxen. Att se mina klasskompisar helt lyriska över att ha fått sin cap and gown inför avslutningsceremonin är bara så långt från min erfarenhet av det svenska universitetssystemet man kan komma. Men då har jag pluggat humaniora också, mer känt som det enklaste sättet att slippa försörja sig på hederligt vis, möjligen efter socialbidrag.

I alla fall är det en helt galen befrielse att vara klar, att inte behöva plugga mer. (Borträknat den distanskurs i Kreativt skrivande jag kommer att läsa på Högskolan i Kristianstad i sommar, som ett enkelt sätt att slippa försörja mig på hederligt vis.) Visserligen är det inte slut ännu, jag har fortfarande tre final papers att lämna in innan onsdag nästa vecka. Men sen börjar livet på riktigt, och jag längtar.

0 Comments

 • ulf.boman

  Jag hade gärna sett dig i cap & gown – vilken syn det hade varit 😉
  Det gäller ju ändå att ta alla tillfällen i akt att fira. Det finns många sätt att göra det på.
  Sanrt får du väl fira dina final papers – och vad blir du då? Fil kand + vadå?
  Sandbox minus John Dillinger equals what?

 • CINDERALLEY

  Fil kand + vadå = arbetslös akademiker, med största sannolikhet.

  Jag kanske borde ta den nyfunna friheten i akt och läsa om "Trout Fishing in America"…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *