Uncategorized

Om frukten av mödan

Det här med pengar är ett intressant fenomen – speciellt när man inte har några. Jag har i egenskap av student varit pank så länge att jag har lärt mig att leva på i princip ingenting. Eftersom jag har anpassat mina vanor efter mina medel kan jag alla knep för att leva snålt. Jag vet till exempel hur många dollar det skiljer mellan nästan alla varor i olika butiker, och anpassar mina inköp därefter – filmjölk och bröd på Trader Joe’s, flingor och ost på Food4Less, grönsaker och tofu på Henry’s, kläder och skor på second hand eller outlets, och i princip allt annat på Walmart. 

Nu när jag helt plötsligt har ett heltidsjobb och en lönecheck att se fram emot varje fredag vet jag inte riktigt vad jag ska göra med pengarna. Jag ser ingen anledning att plötsligt ändra mina rutiner och börja slösa, och jag har inget som helst sug efter dyra märkeskläder och restaurangbesök. En enda liten skillnad har jag märkt av än så länge.

Min absoluta favoritfrukt är passionsfrukt, och i Sverige hade jag alltid en skål hemma. Här är det för det första nästan omöjligt att hitta en butik som säljer passionsfrukt, och för det andra får man betala minst $2 styck när man äntligen hittar dem. Inte för att jag inte har råd att lägga $2 dollar på en smakupplevelse, det är mer en principsak att inte betala nästan 20 kronor för EN FRUKT. Idag slog jag dock på stort och köpte mig en passionsfrukt. Jag åt den just och kan konstatera att det nog var värt 2 dollar ändå. Kanske är det detta jag kommer att lägga mina surt förvärvade slantar på, i brist på annat. Nu ska jag iväg och se 2012 på bio – chefen bjussar!

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *