Uncategorized

Om en bil

Bara för att jag tjatar om att jag vill ha en ny bil verkar min gamla försöka ta ut förtidspension på riktigt. Redan tidigare bestod listan av saker som inte fungerar på den av bland annat:

 • värmen (jobbigt på vintern)
 • AC:n (jobbigt på sommaren)
 • fläkten
 • avfrostaren
 • farten (ja, eller, det är ju inte farten som är trasig, men snabbt går det i alla fall inte)
 • dörrlåsen (de går att låsa, men inte låsa upp – jag lämnar alltså bilen olåst)
 • låset till bakluckan (måste öppnas från en knapp på insidan)
 • höger bakdörr (går inte att öppna, förutom ibland, men bara från insidan)
 • serpentinremmen (för ett jäkla liv när jag startar motorn)
 • “check engine”-lampan lyser, oklart varför

Och idag pajade dessutom handbromsen. Vilket är lite olyckligt, eftersom min parkeringsplats är placerad i en lätt uppförssluttning. Lyckligtvis (eh) är mina framdäck i så dåligt skick att bilen knappast rullar någonstans utan ett rejält tryck på gasen, så tills vidare klarar jag mig utan handbroms. Trots allt detta känner jag en ganska rejäl separationsångest när jag tänker på att sälja min lilla skrothög.

Ni förstår kanske varför.

0 Comments

 • Daniel

  Haha 😀 Roligt inlägg! Det var ju riktigt sött i lördags när den knappt kom upp i hastighet för att få köra på motorvägen. Jag blev faktiskt lite orolig dagen efter att du inte skulle ha lyckats tagit dig hem under natten, men du verkar ju ha kommit fram. Jag tror din bil vet när det verkligen gäller 😉

 • CINDERALLEY

  Emmy: Ja, det är inte utan att jag saknar Candy lite ibland. Förutom att hon läckte olja och bara höll i tre månader var hon ett prima färdmedel!

 • CINDERALLEY

  Daniel: Nog för att den krånglar ibland, men jag kan knepen för att ta mig runt i alla fall. Bilar med personlighet är visst min grej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *