Uncategorized

Pseudoventilering, part II

Jag har lite svårt att släppa hela grejen med Linnea-våldtäkten, så jag måste få ur mig det här. Det som fortsätter att eka i mitt huvud är inte prästen eller rektorn eller någon annan av de läskigt inkompetenta auktoritetsfigurerna, utan den kvinna som på en av Uppdrag Gransknings telefoninspelningar säger att hon inte förstår hur en pojke kan tvinga en flicka att suga av honom; “då tänker man ju som vuxen att det bara borde vara att bita ifrån”. Den här kvinnan tar till extrema mått för att rättfärdiga för sig själv att inte ta Linneas parti – hon förnekar inte bara händelsen på skoltoaletten utan även våldtäkt som fenomen. Det här gör mig rädd, ledsen och mycket, mycket oroad. Vad är det för fel på mänskligheten?

0 Comments

  • Ulf

    Jag kan inte annat än instämma: vad är det för fel på människan?!?!
    Den ena begår handlingar som är fruktansvärda, den andra försvarar dem

  • andreadoria

    Det sorgligaste jag upplever med hela den här Linnea-skandalen är att jag under tiden då jag läste genusvetenskap stötte på nästan exakt likadana fall, där en kvinna blir våldtagen, mannen frias från skulden & kvinnan får ta all skam/ansvar. Där rykten gör henne skyldig & honom oskyldig.
    Särskilt störande är det väl att dom här fallen kommer från 1600-talets Sverige. Med andra ord har inte mycket förändrats alls.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *