Musik

Bullshit Brigade

I helgen gick vi till House of Blues i downtown för att se Street Dogs spela. Jag har varken sett eller lyssnat på dem på ett ganska bra tag, och mellan varven glömmer man lätt bort att också ett punkband kan vara patrioter och hylla amerikansk militärmakt mellan nästan varje låt. Sånt gör mig irriterad – punkscenen här är ganska annorlunda från den svenska, åtminstone om man skrapar under ytan. Till exempel är nästan alla kristna. Så himla konstigt.

Men det var egentligen inte det jag skulle säga, utan jag tänkte – på viss allmän begäran – istället nämna Matt Freemans sidoprojekt, som också spelade. Devil’s Brigade är ett ganska bra bandnamn, men där slutar väl också det positiva. Matt Freeman – till vardags basist i Rancid, om någon missat det – är en av de bästa basister jag sett live, och eftersom jag själv lite ödmjukt spelar bas till och från känner jag att det är viktigt med såna förebilder. Men med det här bandet är det helt solklart att den främsta anledningen till att de får stå på en stor scen, och bli släppta av Hellcat, och spela förband till Street Dogs, är att Matt känner Tim. Devil’s Brigade låter undefär som en dålig ripoff på psychobillybandet Demented Are Go, och inte ens deras Rancid-covers är värda mödan. Pinsamt, är nog det ord som bäst beskriver spektaklet. Tredje gången Matt Freeman sa “my friend Tim Armstrong” i mellansnacket ville jag bara gå och skjuta mig själv. (Istället drack jag nog lite för många öl.)

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *