Uncategorized

Regn som ett personligt nederlag

Det är svårt att planera att göra saker utomhus i Sverige, eftersom vädret är fullständigt oförutsägbart. Eller ja, det är väl oftast ganska förutsägbart att om man planerar ett utomshusevenemang – typ ett bröllop eller en festival – så kommer det att regna. 

I södra Kalifornien är det tvärtom. Här är det nästan alltid fint väder, varmt och soligt. Så när det väl regnar medför det att folk blir totalt lamslagna, eftersom nästan alla planer inkluderar utomshusaktiviteter. 
I morse när jag gick till jobbet var det strålande solsken och inte ett moln på himlen. Likaså när jag gick ut på lunchen. Men när jag gick hem från kontoret för två timmar sen var det fullkomlig storm. Nu regnar och åskar det, och det blåser så hårt att fönsterrutorna skakar. Enligt väderprognosen ska det regna nästan oavbrutet de närmaste 10 dagarna, vilket sätter käppar i hjulet för ett helt gäng planer.

Till exempel kan jag inte åka och rida imorgon, eftersom utomhusarenan blir alldeles lerig när det regnar. Vidare får vi nog skjuta upp vår luftballongsfärd på söndag (även om jag ringde luftballongsföretaget och frågade, och de var av någon märklig anledning nästan helt säkra på att det skulle bli sol). 

Men det allra värsta är ändå att det ska regna nästa helg, när min mamma och hennes kompis kommer och hälsar på från Sverige. Jag kan leva med lite regn, det är så sällsynt här ändå. Men när folk flyger över halva jorden för att komma bort från februarivädret i Stockholm så känns det som att jag sviker dem om det regnar – även om jag inser att det är bortom min kontroll. It never rains in Southern California, liksom.


Å andra sidan sa väderprognosen att det skulle regna på min bröllopsdag, och jag har aldrig sett en blåare himmel än när vi gifte oss, så det finns ju fortfarande en chans att det blir soligt. I så fall är det ligga vid poolen och köra nercabbat i min nya bil som gäller när mamma är här.

0 Comments

  • Gunnie

    Vetdu, nästan vad som helst är bättre än den här eviga frosten! Jag har också kollat väderprognosen för södra Kalifornien den närmaste tiden och måste väl medge att det först kändes lite trist med alla regnförutsägelser. Men så kom jag att tänka på att om det är 15 grader varmt där, så är temperaturskillnaden 30 grader jämfört med här!! 30 grader varmare!! Det är helt OK – då kan man stå ut med lite regn. Vi tar med paraplyer 😉
    Åh, vad kul det ska bli!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *