Uncategorized

Kvällstankar och det ofattbara

Det här är ingenting man pratar högt om. Men enligt min chef som är gift med en marinsoldat så ligger marinkåren i Kalifornien sen ett tag tillbaka i hårdträning inför kommande naturkatastrofer. Det är liksom inte så mycket OM katastrofen kommer, som NÄR. Mycket är väl i vanlig ordning konspirationsteorier och paranoia, men allt tal om supervulkaner på bristningsgränsen i Yellowstone och tsunamis längs västkusten har mot min vilja börjat göra mig lite nervös. Jordbävningar är dessutom inte direkt ovanliga här, även om det var ett tag sen jag kände en sist. Är det någonting jag har respekt för så är det naturen, och den senaste tidens extrema katastrofer i Japan, Nya Zeeland och Sydamerika vittnar om att ingen går riktigt säker.

Och så de extrema ovädren som i skrivande stund pågår i södra USA. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det, det är liksom lite för close to home för att inte krypa in under skinnet.

Ibland åker vi ner till havet och tittar på lyxvillorna med strandtomt. En gång i tiden drömde jag om ett eget beach house, men nu tänker jag ofrivilligt att när tsunamin kommer så är de som bor på stranden de första att utplånas. Det är förstås en ganska deprimerande tanke. Men det känns i alla fall lite bättre av att tänka på att vi bor högst uppe på en kulle, en knapp mil från havet. Det är både storslaget och djupt skrämmande att tänka på hur liten människan är på jorden, hur försvarslösa vi egentligen är. 

Nu ska jag försöka sova. Det lär ju gå bra.

0 Comments

 • Marielle

  Jag är mucho skraj för supervulkaner.. ser inte fram emot en utdragen & kylig vulkanisk vinter & allt desto värre som sker i spåren av om en sådan får ett utbrott.

  Kan förstå att dom ligger i hårdträning, saker krakelerar nuförtiden fan.

 • Duktiga Tjejen

  Ja huva, hela släkten åker till san fram i sommar och folk snackar iallafall högt om det här, att det väntar på "jordbävning närsomhelst". Har två kusiner som bor där varav en ska gifta sig, därav hela släkten. Anyways- det är så himla skönt att vara förskonad i Sve (nått bra ska vi väl ha i detta annars så kalla landet). Jorden gör verkligen uppror och det är skrämmande. Ni gör rätt i att bo på en kulle.

 • CINDERALLEY

  Marielle: Enligt uppgift kommer supervulkanen i Yellowstone, om den far ett utbrott, att utplana ungefar hela den amerikanska vastkusten. *Ser inte fram emot*

 • CINDERALLEY

  Duktiga Tjejen: Ja, San Fran ar ju dessutom kant for att drabbas av jordbavningar i tid och otid. Lat oss hoppas att ingenting hander medan ni ar dar. Och den dar vulkanen pa Island var val det narmaste Sverige kom en naturkatastrof pa ar och dar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *