Uncategorized

Min första tatuering

På allmän begäran tänkte jag visa några av mina favorittatueringar. Vi börjar med min allra första tatuering, som också råkar vara den i särklass största och finaste jag har. Den innehåller rosa kängurus, en guldpuma och en silverfalk, en elak greve, ett träd fullt av klockor, en dödskallegrotta, och så himla mycket annat. Jag kan fortfarande hitta nya detaljer i motivet som jag aldrig sett tidigare.


Motivet kommer från Det blåser på månen av Erik Linklater, som var min absoluta favoritbok när jag var liten. Själva konstverket är gjort av Thomas som då höll till på Swahili Bobs i Stockholm, men numera äger Hjärtat av Guld i Malmö. Han är helt övermänskligt begåvad och ett färggeni. (Fast säg inte att jag har sagt det, för då blir han mallig.)

Vi tävlade med denna på Stockholm Ink Bash 2008, och en bild därifrån lyckades på något vänster leta sig in i en tysk tatueringstidning som min bästis hittade någonstans långt senare. “En tatuering lika söt som sin bärare” står det på tyska i bildtexten. Det tycker jag är fantastiskt roligt.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *