Amerika,  Vardagsanekdoter

Nu tänkte jag dela med mig av en liten anekdot

I ganska många år har jag haft en kamera med mig var jag än gått, och dokumenterat precis allt jag gjort. Alla dessa foton finns sparade i pedantiskt märkta mappar på min hårddisk, och ibland kollar jag igenom arkiven för att till exempel komma ihåg vad jag gjorde på dagens datum under de senaste åren. Idag satt jag och bläddrade igenom gamla bilder och blev påmind om 26 september 2009, alltså idag för exakt två år sen.

Det var en lördag och jag hade satt mig på en Greyhound-buss för att åka på födelsedagsfest i Hollywood. Det här var innan jag träffade Isaiah – vi träffades ju genom att jag köpte en bil av honom, och innan dess körde jag runt i en riktig skrothög. Alltså – fick ta bussen. Bredvid mig satte sig ganska snart en man i 40-årsåldern, helt täckt i tatueringar, och det råkade bli så att vi satt och samtalade under hela den drygt 2 timmar långa bussresan.

Det visade sig att mannen, som kallade sig Cyko (uttalas som “psycho”), hade suttit i fängelse i 6 år och just blivit utsläppt samma morgon. Han hade kommit direkt från fängelset till Greyhound-bussen, och jag var den första person av kvinnligt kön han pratat med på flera år.

Efter en stund plockade Cyko fram en liten tygpåse han hade hängande runt halsen, och ur den lyfte han upp tre små ödlor. Han kallade dem Mommy, Daddy och Baby Lizard, men det är osäkert om de verkligen var släkt. Ödlorna var i alla fall tama och hur sociala som helst, och hade varit hans bästa vänner i fängelsecellen. Två av dem kröp upp i min hand och somnade genast. Det var en så himla märklig grej, att sitta på en skabbig buss till LA och småprata med en äkta gangster med gängtatueringar och tre tama ödlor runt halsen.

När han skulle kliva av bussen insisterade han på att få ge mig en kyss. Normalt sett brukar jag inte kyssa främlingar på bussar, men i Cykos fall gjorde jag ett undantag. Han hade trots allt inte träffat en kvinna på 6 år.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *