Ett foto om dagen,  Litteraturbloggen

Day 14: Something You’re Reading

Jag har just börjat läsa Bengt Ohlssons Rekviem för John Cummings, om Johnny Ramone och hans sista år i livet. För mig är det en intressant bok på flera sätt, inte bara för att den handlar om en av världens största punklegender, utan mer för det faktum att det är en roman skriven på svenska av en svensk författare, men som handlar om amerikaner och utspelar sig i USA där jag råkar befinna mig medan jag läser den. Jag har en kompis som bor hos mig i ett par veckor just nu, och häromdagen fick jag honom att läsa några sidor högt för mig ur boken. Mest för att det är så roligt att höra amerikaner försöka prata svenska, men också för att det kändes passande på något sätt.

Det här inlägget är en del av en bloggutmaning. Läs övriga inlägg här »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *