Tankar kring mat

Matbikt

Jag snubblade över en diskussion om matlådor hos Egoistiska Egon, och tänkte därför flika in ett inlägg om mina egna lunchvanor. Jag jobbar ju som bekant hemifrån, vilket innebär att jag varken behöver gå ut och äta lunch eller ta med mig en matlåda. Istället ägnar jag min lunchrast åt att ställa mig i köket och laga mat. Jag gillar att laga mat, så jag ser lunchmatlagningen som en ganska rogivande syssla som dessutom resulterar i omedelbar tillfredsställelse.

Men ibland saknar även jag lunchkonversationen jag missar genom att inte jobba på kontor längre, så en eller ett par dagar i veckan försöker jag styra upp lunchdejter med vänner som är lediga. Förvånansvärt få av mina vänner jobbar på vanliga 9-5-jobb så det brukar vara ganska lätt.

Sen tar jag ganska ofta bilder av det jag äter och lägger upp på Facebook. Jag vet att en del tycker att det är fånigt att fota sin mat, men själv älskar jag att titta på folks matbilder. Så till alla fellow foodies, här kommer en bildkavalkad med inte mindre än 14 av mina luncher de senaste två månaderna – både hemmalagade och på restaurang.


Vegetarisk penne carbonara, och tunnbrödsrullar med svenskt tunnbröd från IKEA


Spenattortellini med pesto och palmhjärtan, och grönsakslasagne med sallad


Gnocci med en sås på soltorkade tomater (och stans bästa mimosa) på Adams Avenue Grille, och tofuwok med ingefära och jordnötssås på The Mission


Grönsaksfyllda paprikor, och spenat- och fetaostomelett med avocado


Fettuccine med vodkasås på Edna’s, och blåbärspannkakor (och mimosa) på Adams Avenue Grille


Svenska pannkakor med lingonsylt på IHOP, och svenska pannkakor med färska jordgubbar hemma hos mig


Två olika luncher på San Diegos bästa vegetariska hamburgerrestaurang, Veg-N-Out

(Sammanfattningsvis kan man väl konstatera att jag verkligen gillar pasta och pannkakor, dock ej i kombination.)

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *