Äventyr,  Musik,  Resande

Saker att se fram emot

Katta Kvack skrev häromdagen ett inlägg om vikten av att ha saker att se fram emot. Nu är ju våra utgångslägen ungefär så olika de kan bli, men jag håller verkligen med om poängen. Jag tenderar nämligen att bli lite stressad om jag inte har något roligt att se fram emot, till exempel en resa eller en bra spelning. Eller ännu hellre en kombination.

Därför har jag sett till att den här våren ha just musikresor inbokade så att det räcker och blir över. Följande är vad jag har bokat och klart för de närmaste månaderna:

2 mars åker jag till Milwaukee, Wisconsin, för att se Reverend Horton Heat, Larry and His Flask och Goddamn Gallows spela. Dagen efter tar vi en buss ner till Chicago, Illinois, och ser samma spelning där också. Sen flyger jag hem från Chicago ytterligare en dag senare. Jag får alltså se ett gäng band jag verkligen gillar i två nya städer i två delstater jag aldrig varit i, på samma helg. Flygbiljetterna är bokade och klara, och imorgon tänkte jag köpa konsertbiljetter.

23 mars åker jag upp till San Francisco för att se Rancid och Cock Sparrer göra en jubileumsspelning eftersom banden har spelat tillsammans i 20 respektive 40 år. Biljetterna till konserten sålde slut på bara ett par timmar, så jag såg till att köpa dem samma minut de släpptes. Har även flygbiljetter bokade och sovplats kirrad.

17 april blir det San Francisco igen! Då spelar nämligen Refused, The Bronx och The Hives tillsammans på ytterligare en slutsåld spelning som jag köpte biljetter till så fort de släpptes. Har inte köpt flygbiljetter ännu eftersom jag inte har bestämt mig för hur länge jag ska stanna, men det brukar lösa sig.

25 maj bär det av till Las Vegas för mitt favoritevenemang på hela året, nämligen Punk Rock Bowling. Vi bokade hotellrum redan i december, så nu sitter jag bara och väntar på att festivalbiljetterna ska släppas så jag kan köpa dem också. Hittills har bara 5 av kanske 40 band som spelar tillkännagetts, men Rancid, NOFX och Adicts känns ju som en rätt bra start.

Och det var väl det, i alla fall än så länge. Eftersom USA ligger så himla dåligt till för utlandsresor – om man inte har en massa tid och pengar att spendera på sånt, men vem har det? – så försöker jag satsa på att se så mycket som möjligt av det här jättestora landet jag bor i istället.

0 Comments

 • Duktiga Tjejen

  Skitbra grejer att se fram emot ju! Och USA är så stort och har så mycket att erbjuda att det känns som att åka utomlands mellan de olika staterna (för det mesta) ju. Dessutom har du ju Mexico runt hörnet, det ÄR ju faktiskt utomlands!

 • CC

  Vilka härliga grejer att se fram emot!!
  Sonen min ville boka biljetter till alla ovan nämnda konserter=)
  Ska du ta en tur till HD-fabriken när du ändå är i Milwaukee?
  Vi hade tänkt åka dit när vi var i Cedarburg (en förort till Milwaukee) 2007, men barnen var för små för att komma in på den guidade turen så det blev inget =(
  Blir det inget VLV i år? 😉

  • Cinderalley

   Oh, visste inte att det fanns en HD-fabrik dar. Jag stannar bara i Milwaukee en natt sa hinner nog inte se sa mycket, far spara det till nasta gang 🙂
   Inget VLV i ar! Jag ar arligt talat inget stort fan av rockabilly (gillar bilarna och motorcyklarna bara), och VLV brukar mest kannas som en klubb for inbordes beundran dar alla tjejer tavlar om att se sa “pinup” ut som mojligt. Det ar mest storigt.

 • Anna Nio

  Jag kommer ju med 99% sannolikhet vara i Cali 9-22 april, och i huvudsak befinna mig i LA då. Men även fast jag skulle vilja så kommer jag inte ha råd att åka till både SD och SF, tyvärr. Så därför jag vet inte om jag hoppas på att du stannar länge eller kort tid i SF – beroende på om jag ska försöka åka dit eller inte, alltså. Antingen dit eller till San Diego, liksom (om jag har råd med någotdera, that is). Blir det hotell för dig i San Francisco i så fall, eller har du vänner att slagga hos?

  • Cinderalley

   Jag sover hos vanner i San Francisco. Att ta sig till SD fran LA ar billigt, max 20 dollar, medan du nog far betala runt 100 dollar enkel vag for att ta dig till SF. Just sayin. Men jag lar ju kunna komma upp till LA och halsa pa nar du ar dar i vilket fall som helst.

   • Anna Nio

    Tjoho! Det låter ju lovande på alla håll och kanter, utom just för ett SF-besök för min del, förstås, haha. Men jag får lära mig att leva utan ett besök där för den här gången, helt enkelt. Ska oavsett bli grymt kul att ses, vare sig det blir i LA eller SD eller bägge, yay! 😀

 • SpaderEss

  Det är förvisso inte riktigt Punk, men väldigt habil hårdrock.
  Vill du ha mer att se fram mot så kommer Svenska bandet The Quill till Californien snart.

  San Francisco, CA
  Bender´s Bar & Grill
  2012-03-10
  19:00-22:00

  Hollywood, CA
  Key Club
  2012-03-15
  19:00-22:00

  Corona, CA
  Marquee 15
  2012-03-17
  19:00-22:00

  Fresno, CA
  The Starline
  2012-03-16
  19:00-22:00

  Ett litet smakprov.
  http://youtu.be/NFeyso3-8Dg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *