Det ofattbara

Branden, en uppdatering

Tack snälla ni för alla fina kommentarer. Jag försöker fortfarande förlika mig med vad som hände igår. Jag och katterna är inhysta hos vänner i väntan på besked om hur omfattande skadorna är. Vi fick gå in i lägenheterna och hämta de viktigaste tillhörigheterna igår kväll, och jag hade blivit varnad för “severe water damage” och skakade i hela kroppen när jag öppnade ytterdörren. Men – alla mina grejer hade klarat sig. Med undantag för ett hål i taket i köket där det läckte in vatten så var de synliga skadorna minimala. Lägenheten ovanför min är däremot helt borta. Kolsvarta väggar och inga fönster eller dörrar eller möbler kvar. Så himla surrealistiskt, och det gör ont bara att tänka på allt som min granne förlorade där inne.

Medan branden pågick för fullt blev vi trakasserade av nyhetsteam till höger och vänster. Min granne Acasia gick till slut med på att ge en intervju i utbyte mot att de avlägsnade sig direkt efteråt. Jag var på väg till gymmet när branden bröt ut, så man ser mig i bakgrunden först insvept i en blå filt, sen i gymkläder. Och så ser man mitt hus i lågor, men den delen kan jag knappt titta på.

Här är artikeln och videon i original

0 Comments

 • Maria

  Skönt att höra att dina saker klarat sig. Hoppas att det löser sig med själva huset med, jag minns ju hur lycklig du har varit över att ha flyttat dit. Och stackars grannen och grannens djur. 🙁

  Jag kan inte se nån film. Det står att det fattas ett plugin, men inte vilket.

 • Anna Nio

  Ååååh, gud så många som hade hundar där du bor, och jättefina hundar dessutom. Jag blev helt tårögd av att tänka på de två djur som inte klarade sig nu. :´(

  • Cinderalley

   Ja, ALLA mina grannar har hundar. Jag är den enda med katter, men alla älskar djur i alla fall. Och det är så sjukt, sjukt sorgligt.

 • Sofia

  Läste om branden igår. Fruktansvärt. Och jag vet av egen erfarenhet hur hemskt det är att gå in i ett brandhärgat hus efteråt, lukten, sotet, förödelsen, ett av de starkaste minnen jag har från mitt barndomshem. Hoppas du kan slappna av och bara vara nära dina vänner nu, landa och smälta det hela lite. Ta hand om varandra.

  • Cinderalley

   Åh – nej, visste inte att ditt barndomshem brann. Det är verkligen helt ofattbart, bränder har alltid varit min värsta mardröm. Försöker slappna av, det kommer och går.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *